Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Θεσσαλονίκη : Αρχίζουν οι διαδικασίες για τραμ και θαλάσσια συγκοινωνία

 Αγγελιοφόρος, 21.11.10
 Το ανακοίνωσε ο Σ. Βούγιας στη συνάντησή του με τον Γ. Μπουτάρη
Την έναρξη των διαδικασιών για την υλοποίηση δύο έργων με στόχο την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος στη Θεσσαλονίκη - τη δημιουργία γραμμής τραμ από το ΙΚΕΑ μέχρι το σιδηροδρομικό σταθμό και θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σπύρος Βούγιας σε συνάντηση που είχε σήμερα , με το νεοκλεγέντα Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη. Ο κ. Βούγιας υπογράμμισε ότι με τον κ. Μπουτάρη ξεκίνησαν μαζί πριν από 20 χρόνια για την αλλαγή της φυσιογνωμίας της πόλης και ότι οι θέσεις τους είναι κοινές σε μία σειρά θεμάτων που αφορούν τη Θεσσαλονίκη , όπως η βιώσιμη κινητικότητα, το καθαρό περιβάλλον, η ανακύκλωση, η καθαριότητα, η ήπια κυκλοφορία.
«Την αμέσως επόμενη εβδομάδα θα δρομολογηθούν δύο ανοιχτές διαδικασίες: μία ανοιχτή προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος από ιδιώτες, για τη δρομολόγηση θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας από τον Δήμο Θερμαϊκού, μέχρι το κέντρο της Θεσσαλονίκης, με σύγχρονα, ταχύπλοα σκάφη και μία δεύτερη, η οποία αφορά στη διερεύνηση της δυνατότητας δημιουργίας μίας γραμμής τραμ, από το σταθμό μετεπιβίβασης του ΙΚΕΑ, μέχρι το Σιδηροδρομικό Σταθμό,
μέσω του άξονα Βασιλίσσης Όλγας- Τσιμισκή», ανέφερε ο κ. Βούγιας.
«Σε ότι με αφορά θα σταθώ δίπλα στη νέα διοίκηση, οι συνεργάτες του Γιάννη, μου είναι γνωστοί και έχουμε δουλέψει μαζί. Θα στηρίξω το πρόγραμμα της «Πρωτοβουλίας»», είπε ο κ. Βούγιας τονίζοντας ότι «όσα σχεδιάσαμε, όσα οραματιστήκαμε θα γίνουν επιτέλους πραγματικότητα».
Ο κ. Μπουτάρης εξέφρασε την ελπίδα να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες για το Τραμ και τη θαλάσσια αστική συγκοινωνία επισημαίνοντας ότι «η συνεργασία με τον Σπύρο Βούγια και λόγω προσωπικής χημείας και λόγω ουσίας μπορεί να είναι εξαιρετικά βοηθητική για τη Θεσσαλονίκη».
Αναφερόμενος στις πρώτες δράσεις που θα αναλάβει η νέα διοίκηση, ο κ. Μπουτάρης σημείωσε, ότι αφορούν την αποτελεσματικότερη αποκομιδή απορριμμάτων και το πρόγραμμα ανακύκλωσης, παράλληλα με κάποιες "μικρορυθμίσεις" που μπορούν να ανακουφίσουν σε κάποιο βαθμό το κυκλοφοριακό.
«Κυριότερα από όλα, αυτό που πρέπει να αντιμετωπίσουμε είναι η αλλαγή νοοτροπίας των πολιτών. Εγώ λέω ότι ο Δήμαρχος είναι για να ανοίγει πόρτες και το δρόμο να τον περπατάνε και να το ανοίγουν μετά οι πολίτες», είπε ο κ.Μπουτάρης.
Ο κ. Βούγιας δώρισε το αναμνηστικό λεύκωμα των 100 χρόνων του Γ.Σ. Ηρακλή στον κ.Μπουτάρη, τον οποίο χαρακτήρισε «παλιό αρειανό, που υποστηρίχθηκε πολύ από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ και θα αγκαλιαστεί τώρα και από τον κόσμο του Ηρακλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

http://www.metarithmisi.gr/imgAds/epikentro_1.gif

Αναγνώστες