Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Αντιπαραθέσεις για τη «γραμμή» του ΣΥΝ

Της Π. Μπίτσικα, ΒΗΜΑ, 17.11.10
Η βεντάλια των διαφορετικών και αλληλοσυγκρουόμενων απόψεων για το εκλογικό αποτέλεσμα, τις πολιτικές επιλογές αλλά και το μέλλον της συμμαχίας με τον ΣΥΡΙΖΑ έχει ανοίξει στην Κουμουνδούρου, η οποία βρίσκεται μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις για την πορεία της. Χθες, κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ, επιβεβαιώθηκε από τις τοποθετήσεις στελεχών- μεταξύ των οποίων και από το «μπλοκ της πλειοψηφίας» που μετά τις εκλογές αμφισβητεί τις επιλογές της ηγετικής ομάδαςότι ο πρόεδρος του ΣΥΝ κ. Αλ. Τσίπρας έχει το δύσκολο έργο να πείσει για τη συνέχιση του περίφημου «ανοίγματος προς τον αντιμνημονιακό σοσιαλιστικό χώρο» και να εξηγήσει γιατί η επιλογή του κ. Αλ. Μητρόπουλου στην Περιφέρεια Αττικής ήταν το αναγκαίο βήμα για να στρωθεί ο δρόμος αυτής της συνάντησης. Παράλληλα, όμως, καθώς ο κ. Τσίπρας τάσσεται υπέρ της επαναθεμελίωσης του ΣΥΡΙΖΑ με όσες συνιστώσες είναι πρόθυμες να συνεργαστούν αρμονικά με την Κουμουνδούρου- αφήνοντας ουσιαστικά εκτός το «Μέτωπο» του κ. Αλ. Αλαβάνου -, αναμένεται να εμπλακεί σε σκληρή αντιπαράθεση με το «Αριστερό Ρεύμα» το οποίο με επικεφαλής τον κ. Π. Λαφαζάνη επιμένει στην ενίσχυση του συμμαχικού χαρακτήρα του ΣΥΡΙΖΑ «ώστε να χωρούν όλοι» και επίσης δεν δέχεται τη μετεξέλιξή του σε σχήμα που να θυμίζει οργανωτικά «κόμμα».

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, παρά το διαδικαστικό χαρακτήρα που προσέλαβε (χρονοδιάγραμμα για συζήτηση θεμάτων που αφορούν την «Αυγή», τον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο», το συνδικαλιστικό και τα αγροτικά), έγινε σαφές στην ηγετική ομάδα ότι στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή, που θα συγκληθεί στις 27-28 Νοεμβρίου, το «Αριστερό Ρεύμα» θα προχωρήσει συντονισμένα σε αντιπαράθεση θέσεων. Μάλιστα, είναι πιθανόν να υποβάλει ξεχωριστό κείμενο, σε περίπτωση κατά την οποία η εισήγηση του γραμματέα της ΚΠΕ κ. Δ. Βίτσα και του κ. Τσίπρα κινηθεί στο πλαίσιο του ίδιου πολιτικού προσανατολισμού. Ηδη στη συζήτηση που διεξήχθη χθες στελέχη του «Αριστερού Ρεύματος» καταλόγισαν ευθύνες στην ηγετική ομάδα για τον εκλογικό αποτέλεσμα και την επιλογή τής «κατά συνείδηση» ψήφου στον β΄ γύρο.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις περιφερειακοί σύμβουλοι που εκλέγονται από ψηφοδέλτιο της Περιφέρειας Αττικής «Αττική Συνεργασία- Οχι στο μνημόνιο» είναι ο επικεφαλής του κ. Αλ. Μητρόπουλος, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέακ. Δ. Τσουκαλάς (συνδικαλιστής που είχε δραστηριοποιηθεί στον χώρο της ΠΑΣΚΕ και πρόεδρος της ΟΤΟΕ ως το 2006) και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Γ. Βαρεμένος (δημοσιογράφος, υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ το 2009).


Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=367646&dt=17/11/2010#ixzz15WPP1ik0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

http://www.metarithmisi.gr/imgAds/epikentro_1.gif

Αναγνώστες