Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

ΣΥΝ Καμπανάκι προς τον Τσίπρα από την ομάδα του

Π. Μπίτσικα, ΒΗΜΑ, 23.11.10
Καυτός αναμένεται ο σημερινός «πρωινός καφές» στην Κουμουνδούρου, καθώς στη σύσκεψη του «άτυπου οργάνου» χάραξης πολιτικής θα καθοριστεί η στάση της ηγετικής ομάδας για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και για τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην κρίσιμη συζήτηση που θα γίνει σήμερα στις 9 το πρωί θα παρουσιαστεί από τον γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής (ΚΠΕ) κ. Δ.Βίτσα, σε συνεννόηση με τον πρόεδρο του ΣΥΝ κ. Αλ. Τσίπρα, «μια πρώτη γραφή» του σχεδίου εισήγησης που θα προταθείγια επικύρωση προς τα μέλη της ΚΠΕ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Παρών θα είναι εκ μέρους του «Αριστερού Ρεύματος» ο κ. Στ. Λεουτσάκος , ενώ έχει κληθεί και το κορυφαίο στέλεχος του Αριστερού Ρεύματος κ. Π. Λαφαζάνης, ο οποίος θα μετάσχει στη συζήτηση. Οι διεργασίες, που θα συνεχιστούν και σήμερα το απόγευμα στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ, «σκοντάφτουν» στις εσωκομματικές αντιπαραθέσεις απέναντι στην επιμονή της ηγετικής ομάδας για συνέχιση του ανοίγματος προς τον αντιμνημονιακό σοσιαλιστικό χώρο, αλλά και για αλλαγές στις σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η αντίθεση του «Αριστερού Ρεύματος» αλλά και οι ενστάσεις στελεχών της «πλειοψηφίας»- όπως ο κ. Τ. Κορωνάκης και ο πρώην γραμματέας της Νεολαίας του ΣΥΝ κ. Δ. Τζανακόπουλος - τα οποία στηρίζουν ως τώρα την ηγεσία του ΣΥΝ υπό τον κ. Αλ. Τσίπρα εδράζονται στον πολιτικό προσανατολισμό του ΣΥΝ, αλλά και στην εκτίμηση ότι ήταν λανθασμένη η εκλογική κάθοδος στην Περιφέρεια Αττικής υπό τον κ. Αλ.Μητρόπουλο . Είναι χαρακτηριστικό ότι σε άρθρο του στην «Αυγή» ο κ. Τζανακόπουλος επεσήμαινε ότι η πολιτική τακτική της σύγκλισης με τον σοσιαλιστικό χώρο, «ειδικά αν μετατραπεί διά της διολισθήσεως σε στρατηγική, χωρίς την ενότητα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς,είναι όχι μόνο αδιέξοδη, πράγμα που αποδείχθηκε, αλλά και δεξιά».

Πάντως ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται αποφασισμένος να επιμείνει στη συνάντηση με τους πασοκογενείς και να ενισχύσει οργανωτικά και πολιτικά τον ΣΥΝ ως πόλο ενωτικών πρωτοβουλιών «με προσεκτικά βήματα μεν», όπως έλεγε κορυφαίο στέλεχος της ηγετικής ομάδας του, «αλλά και με καθαρούς όρους που να μην αναπαράγουν δυσλειτουργίες και ηγεμονισμούς στην πολιτική συμμαχιών». Οπως άλλωστε είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του στο ΑΠΕ ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, στόχος των πρωτοβουλιών του θα είναι «η κοινή δράση των δυνάμεων στα αριστερά του πολιτικού χάρτη, από τα αριστερά της Αριστεράς ως τα αριστερά της Σοσιαλδημοκρατίας, με όσους δηλαδή διαφοροποιούνται στη νεοφιλελεύθερη μετάλλαξή της».

Το «Αριστερό Ρεύμα» θεωρεί ως πρωτεύον να αλλάξει πολιτική γραμμή ο ΣΥΝ, ενώ προβάλλει την ανάγκη συμπαράταξης με δυνάμεις «στα αριστερά» του ΣΥΝ, κυρίως με ΑΝΤΑΡΣΥΑ και προοπτικά με το ΚΚΕ, και κάνει λόγο για συνέχιση ύπαρξης «όλου του ΣΥΡΙΖΑ» ως συμμαχίας. Δεν δέχεται ως λύση ούτε τον ακρωτηριασμό του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή τον αποκλεισμό των δυνάμεων που στηρίζουν τον κ. Αλ. Αλαβάνο, ούτε τη μετατροπή του σε «ενιαίο πολιτικό μόρφωμα».

Εν τω μεταξύ χθες το βράδυ έγινε η πρώτη σύσκεψη του ψηφοδελτίου Μητρόπουλου, με την παρουσία του εργατολόγου και επικεφαλής της «Αττικής Συνεργασίας- Οχι στο Μνημόνιο», των αντιπεριφερειαρχών που εξελέγησαν κκ. Δ.Τσουκαλά και Γ. Βαρεμένου, ενώ μετείχε επίσης ο κ. Ν. Βούτσης (υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης και στέλεχος του ΣΥΝ).

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artid=368921&dt=23/11/2010#ixzz165Nh11F1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

http://www.metarithmisi.gr/imgAds/epikentro_1.gif

Αναγνώστες