Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Ανοιγμα Κουβέλη προς το ...κόμμα της αποχής - όλη η εισήγηση

BHMA,27.11.10
Ολη η εισήγηση του κυρίου Φώτη Κουβέλη
Με άνοιγμα του κ. Φ. Κουβέλη στο... κόμμα της αποχής ξεκίνησαν σήμερα το πρωί οι διήμερες εργασίες της Πανελλαδικής Πολιτικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς που συζητά για την οργανωτική συγκρότηση του κόμματος και τη διεξαγωγή του πρώτου συνεδρίου της. «Απόφαση και διεκδίκησή μας πρέπει να είναι το άνοιγμα ενός συστηματικού και ουσιαστικού διαλόγου με τους πολίτες που επιλέγουν το λευκό, το άκυρο ή την αποχή», ανέφερε ο κ. Κουβέλης στην εισήγησή του. Οπως επεσήμανε απάντηση στην κρίση «δεν μπορούν να δώσουν τα κυβερνητικά επικοινωνιακά τεχνάσματα, η πολιτική ατροφία και υποκρισία της ΝΔ, τα συνθήματα που δεν έχουν στοιχειώδη επαφή με την πραγματικότητα». Μίλησε για την ανάγκη να μπει η χώρα σε νέα πορεία και υπογράμμισε ότι η Δημοκρατική Αριστερά προτείνει ριζική πολιτική στροφή σε όλους τους τομείς, για να εφαρμοστεί «ένα δημοκρατικό σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας με βασικούς άξονες την αναδιοργάνωση της οικονομίας και του κράτους, τη συγκρότηση πραγματικού κοινωνικού κράτους, την κοινωνική δικαιοσύνη, τη σύγχρονη οικολογική ανάπτυξη». Κατά την εκτίμησή του, τα αποτελέσματα των περιφεριακών κια τοπικών εκλογών αποτελούν « διαβατήριο για την είσοδο στη Βουλή, οποτεδήποτε και αν γίνουν εθνικές εκλογές» και ξεκαθάρισε ότι θα την διεκδικήσει « με την αυτόνομη κάθοδό μας στις εκλογές».

Ιδιαίτερα καυστικός ήταν απέναντι στην προεκλογική τακτική των άλλων κομμάτων. Απέρριψε δηκτικά «την ετερόκλητη πολιτική συσπείρωση, το ετερόκλητο αντιμνημονιακό μέτωπο της Νέας Δημοκρατίας και ορισμένων κομμάτων της Αριστεράς, που καλούσαν τους πολίτες να ψηφίσουν με μόνο κριτήριο την αντιμνημονιακή θέση». Παράλληλα έψεξε τη στάση του πρωθυπουργού που «"απάντησε" στο "μνημόνιο ή αντιμνημόνιο", με το διλημματικό σύνθημα «σταθερότητα ή εκλογές», δημιουργώντας ακόμη μεγαλύτερη σύγχυση και αδιέξοδα στον κόσμο».

Από την πρώτη εκτίμηση των αποτελεσμάτων, σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη, συνάγεται ότι «ούτε η κυβέρνηση κατεδαφίστηκε, ούτε η ΝΔ κατήγαγε θρίαμβο». Η υπερκομματικοποίηση των εκλογών «δεν απέδωσε κάτι περισσότερο από την περιορισμένη συσπείρωση στους κομματικούς συνδυασμούς των δύο μεγάλων κομμάτων και από την ενίσχυση του ΚΚΕ». Τα εκατέρωθεν διλήμματα του δικομματισμού δεν εμπόδισαν τη μεγάλη διαρροή ψηφοφόρων προς συνδυασμούς πολιτικής διαφωνίας ή την αποχή. «Ούτε έδωσαν οι κάλπες πολιτική εξουσιοδότηση στην κυβερνητική πολιτική και τα άδικα μέτρα του Μνημονίου. Ούτε όμως και ευνόησαν με καθοριστικό τρόπο την τακτική της ΝΔ. », σημείωσε.

Οπως είπε, «η αυτάρεσκη κυβερνητική ερμηνεία των εκλογικών αποτελεσμάτων είναι προσωρινής χρήσης. Όσοι σχεδιάζουν την κυβερνητική πολιτική το ξέρουν». Η ελληνική κοινωνία δεν συσπειρώνεται «ούτε στη δικαίωση της κυβερνητικής πολιτικής και των απαιτήσεων των δανειστών της χώρας, ούτε στη δικαίωση των ενόχων της δημοσιονομικής κατάρρευσης. Η ανοχή της εξαντλείται».

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=369967&dt=26/11/2010#ixzz16UMCVl3F

Δεν υπάρχουν σχόλια:

http://www.metarithmisi.gr/imgAds/epikentro_1.gif

Αναγνώστες