Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Γ. Πανάρετος Να καταργηθεί το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας λόγω οικογενειοκρατίας

 BHMA, 20.11.10
Λόγω φαινομένων «ακραίας οικογενειοκρατίας», ο υφυπουργός Παιδείας κ. Γιάννης Πανάρετος, με έγγραφο που έστειλε την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Αθηνών, προτείνει την κατάργηση του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και την απαλοιφή του από το μηχανογραφικό δελτίο των Πανελληνίων Εξετάσεων. Για τους φοιτητές που είναι τώρα γραμμένοι στην Κοινωνική Θεολογία, ο κ. Πανάρετος προτείνει την ένταξη τους στο Τμήμα Θεολογίας. Ο υφυπουργός επισημαίνει ότι «το  διδακτικό του προσωπικό απαρτίζεται σχεδόν αποκλειστικά από συγγενείς πάσης φύσεως, όπως σύζυγοι, τέκνα, γαμπροί, κουμπάροι κ.α., φαινόμενο που δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία των Πανεπιστημίων στην  Ελλάδα αλλά και διεθνώς».

Επισημαίνει επίσης την ύπαρξη «σωρείας παρανομιών» (όπως χορήγηση διδακτορικών με επιβλέποντες τους γονείς των υποψηφίων και διπλών πρακτικών συνεδριάσεων εκλεκτορικών σωμάτων) και την παραβίαση κανόνων ακαδημαϊκής δεοντολογίας που είχαν ως αποτέλεσμα πολλαπλές ακυρώσεις διορισμών μελών ΔΕΠ που είχαν γίνει από το Τμήμα.

Ως γνωστόν, στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας ο καθηγητής και πρόεδρος του Τμήματος κ. Παναγιώτης Χριστινάκης είχε την εποπτεία του διδακτορικού της θυγατέρας του Ειρήνης Χριστινάκη, η οποία μετά την απόκτηση του τίτλου εξελέγη αμέσως Επίκουρος Καθηγήτρια και στη συνέχεια κατευθείαν τακτική καθηγήτρια. Επίσης, εξελέγη επίκουρος καθηγητής ο κ. Αθανάσιος Γλάρος, σύζυγος της κ. Ειρήνης Χριστινάκη. Η κυρία Ελένη Χριστινάκη (σύζυγος του Παναγιώτη) είναι αυτή καθηγήτρια στο ίδιο Τμήμα και διετέλεσε κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής.  
 


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Διαφωνεί η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών, ε; Εάν κύριοι δεν θέλετε να μπλέκουν οι απέξω στα μπούτια σας (επιχείρημα αυτοδιοίκητου) γιατί δεν φροντίσατε μόνοι σας στο εσωτερικό του Πανεπιστημίου τόσα χρόνια να μην περπατήσουν, να μην διογκωθούν τέτοια φαινόμενα, γιατί δεν φροντίσατε να τα αποτρέψετε να μοιρίζουν προς τα έξω, να ακούγονται προς τα έξω, και να φαίνονται από έξω;
Κύριοι συγκλητικοί πείτε στον ελληνικό λαό μέσα από τα ΜΜΕ ποιες υποθέσεις καθηγητών αποβρασμάτων, δεν θα πούμε ανεπαρκών, στείλατε στο υπουργείο Παιδείας τα προηγούμενα χρόνια για να απολυθούν;
Κύριοι συγκλητικοί το μόνο που δεν έκανε η αγία οικογένεια των Χριστινάκηδων στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας ήταν να μοιράσει το τσιμέντο του κτιρίου της Σχολής. Ίσως γιατί δεν πρόλαβε! Όλοι εσείς που είσασταν;
Εσείς είστε υπεύθυνοι που τόσοι πολύ νέοι έλληνες επιστήμονες φεύγουν στο εξωτερικό και δεν επιστρέφουν γιατί προκαλείτε αηδία. Εσείς προκαλείτε τόσες ζημίες στις ζωές τόσων νέων ανθρώπων που βρίζουν στη συνέχεια το ελληνικό κράτος.
Ποιος νέος επιστήμων που θεωρεί ότι αξίξει, όταν δει τέτοια φαινόμενα σίψης, όταν δεν του αφήνετε καμία πρόσβαση στο πανεπιστήμιο εξαιτίας της οικογενειοκρατίας, και όλων των άλλων κυκλωμάτων σας, όπου δεν μπορεί να αναπνεύσει, θα πει θα ασχοληθώ με το πανεπιστήμιο, ή θα πει να γυρίσω στην Ελλάδα;
Αλλά πως να ασχοληθείτε με τις πανεπιστημαικές υποθέσεις σας. Ασχολείστε με όλα τα άλλα εκτός από αυτό για το οποίο οι έλληνες πολίτες σας πληρώνουν. Πείτε δημοσίως αληθεύει ή όχι ότι τα 3 / 4 του Τμήματος Νομικής Αθηνών και χειρότερα ακόμη του Τμήματος Νομικής Θεσσαλονίκης και πόσων άλλων είναι μέλη μασωνικής στοάς; Μέλη ΔΕΠ το λένε αυτό, όχι οι περιπτεράδες της οδού Σόλωνος και της οδού Αρμενοπούλου.
Να λοιπόν γιατί αντιδρούν οι πανεπιστημιακοί στην ιδέα να έχει το ελληνικό πανεπιστήμιο διπλή διοίκηση στο μέλλον με συμμετοχή και μη πανεπιστημιακών στο ένα όργανο διοίκησης. Να λοιπόν γιατί θέλουν να έχουν το πανεπιστημιακό άσυλο. Γιατί το χρειάζονται και αυτοί. Θέλουν να διατηρήσουν το τωρινό κλειστό και σάπιο σύστημα απέναντι στο οποίο η μαφία ωχριά και να συνεχίζουν να εκδίδουν δηλώσεις καταδίκης όταν τέτοια φαινόμενα δεν μπορούν πλέον να τα αποκρύψουν. Να πάτε στο διάολο. Και εάν δεν πάτε μόνοι σας στο διάολο, η διαφάνεια και οι εξελίξεις θα είναι τέτοιες στο εξής που θα εξαναγκαστείτε να πάτε στο διάολο.
Ο υφυπουργός και το υπουργείο παιδείας είναι απλά στην σωστή κατεύθυνση και έχουν και θα έχουν τη στήριξη των ελλήνων που θέλουν υγειή αλλαγή στο ελληνικό πανεπιστήμιο. Να καταργηθεί το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας αφού τόση σαπίλα δεν μπορεί να γιατρευτεί με άλλο τρόπο. Επιπλέον το Τμήμα αυτό δεν έχει αντικείμενο.

http://www.metarithmisi.gr/imgAds/epikentro_1.gif

Αναγνώστες