Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Δημοκρατική Αριστερά: "Η πολιτική ζωή της χώρας πάντα είχε και τους γραφικούς της"

Ο εκπρόσωπος τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Ανδρέας Παπαδόπουλος, ερωτηθείς από δημοσιογράφους για τις δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Αργύρη Ντινόπουλου, σχολίασε:
«Αργήσαμε, αλλά τελικά καταλάβαμε για ποιο λόγο δημιουργήθηκε η Δημοκρατική Αριστερά. Μας το εξήγησε ο έως πρότινος θερμός υποστηρικτής της κυρίας Μπακογιάννη και νυν πολέμιός της, βουλευτής της ΝΔ Αργύρης Ντινόπουλος. Η πολιτική ζωή της χώρας πάντα είχε και τους γραφικούς της».
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Αργύρης Ντινόπουλος, μίλησε στις 24/11 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Σωτήρη Ξενάκη. Μεταξύ άλλων, είπε: «Δεν μπορείς να εκλέγεσαι με ένα κόμμα και στην πορεία να ιδρύεις ένα άλλο κόμμα, για να αντιπολιτευτείς το κόμμα με το οποίο εξελέγης.
Μια από τις παθογένειες του πολιτικού συστήματος -όχι οικονομική παθογένεια, αλλά μια ηθική παθογένεια που είναι εξίσου σοβαρή-, είναι εκτός από τον πολιτικό κυνισμό και ο πολιτικός εγωισμός. Φοβάμαι, λοιπόν, ότι η Δημοκρατική Συμμαχία εντάσσεται σε αυτή την παθογένεια του πολιτικού συστήματος. Νομίζω ότι η Δημοκρατική Συμμαχία και η Δημοκρατική Αριστερά του κ. Κουβέλη είναι, κατά μια έννοια, όψεις ενός ίδιου νομίσματος. Είναι μια συμμαχία προθύμων να συνεργαστούν με το ΠαΣοΚ, ελπίζοντας τι; Ότι το ΠαΣοΚ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, αλλά χωρίς αυτοδυναμία. Νομίζω ότι όλα αυτά είναι εκτός πραγματικότητας και σε τελική ανάλυση φαίνεται ότι έχουν δημιουργηθεί ακριβώς για να πλήξουν τη Νέα Δημοκρατία... ».

Και συνέχισε: «Αν κάνεις ένα κόμμα και δεν μπορείς να πείσεις ούτε τον αδερφό σου να ενταχθεί σε αυτό, τότε πώς να πείσεις άλλους βουλευτές και, πολύ περισσότερο, πώς να πείσεις άλλους ψηφοφόρους...
Υπάρχουν ορισμένες μεμονωμένες περιπτώσεις, που για περισσότερους λόγους προσωπικής πολιτικής επιβίωσης επιλέγουν να φύγουν από τη Νέα Δημοκρατία και να πάνε σε ένα άλλο κόμμα... Εάν κάποιοι θέλουν να φύγουν, ας πάνε, να τελειώνουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

http://www.metarithmisi.gr/imgAds/epikentro_1.gif

Αναγνώστες