Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Η εκλογική νίκη είναι μόνο η αρχή



Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς Θεσσαλονίκης
Η εκλογική επιτυχία του συνδυασμού «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη - Γ.Μπουτάρης» ανέδειξε την ορθότητα της άποψης ότι η αυτοδιοίκηση αποτελεί προνομιακό πεδίο για την ακηδεμόνευτη ενωτική δράση των πολιτών, στη βάση κοινών προγραμμάτων, φερέγγυων προσώπων και συμμετοχικών αντιλήψεων για τον τρόπο λειτουργίας. Την άποψη αυτή με συνέπεια υπηρετήσαμε ως ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε στο μέλλον. Η Θεσσαλονίκη στον εκλογικό χάρτη απεικονίζεται με τα χρώματα της νέας εκκίνησης για την πρόοδο της πόλης και όχι με σημαίες κομματικής νίκης.
Οι πολίτες αριστερού και οικολογικού προσανατολισμού, στη μεγάλη τους πλειοψηφία, δεν εγκλωβίστηκαν σε μια λογική κομματικής ενατένισης και - ανεξάρτητα από τις κομματικές τους προτιμήσεις ή την εκτίμηση που έχει για την κυβερνητική πολιτική - με τη συμμετοχή τους συνέδραμαν καθοριστικά στο τελικό αποτέλεσμα.
Με την εκλογική νίκη «ανοίξαμε την πόρτα». Τώρα πρέπει να ξεκινήσει, με τη συμμετοχή των πολιτών, η διαδικασία προώθησης των αλλαγών.
Τα μέλη της Δημοκρατικής Αριστεράς συμμετείχαν δραστήρια, ανοικτά, ισότιμα και αλληλέγγυα με τους άλλους ενεργούς πολίτες στην «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη». Το ίδιο θα κάνουν και στη συνέχεια με τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε αυτή η αυτοδιοικητική συμπαράταξη να λειτουργήσει ως ενωτική πολυφωνική κίνηση προβληματισμού και δράσης που πρωταγωνιστεί στις αλλαγές.
Δεν παραβλέπουμε το μεγάλο ποσοστό αποχής και την τάση αποστασιοποίησης των συμπολιτών μας. Πιστεύουμε όμως ότι η αναμόρφωση της πολιτικής και των συλλογικών διαδικασιών μπορεί να γίνει μόνο με τη συμμετοχή των ίδιων των πολιτών. Ως ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ θα εργασθούμε για την καταπολέμηση των φαινομένων αναξιοπιστίας στην πολιτική και κοινωνική ζωή και για την γενικότερη ανάταση του ενδιαφέροντος για την πολιτική, τη συλλογική προσδοκία και την προαγωγή των κοινών αγαθών.






ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ


Οργάνωση Θεσσαλονίκης


17/11/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

http://www.metarithmisi.gr/imgAds/epikentro_1.gif

Αναγνώστες