Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Ποιοι δεν στήριξαν Καμίνη και Μπουτάρη...

 Καθημερινή,21,11,10
Είχαν πολλά να αντιμετωπίσουν οι κ. Γιώργος Καμίνης και Γιάννης Μπουτάρης για να κάνουν την ανατροπή και να εκλεγούν δήμαρχοι Αθήνας και Θεσσαλονίκης αντιστοίχως. Εν μέσω του μνημονιακού διλήμματος της Ν.Δ. και της απειλής πρόωρων εκλογών του ΠΑΣΟΚ, κλήθηκαν να πείσουν τους πολίτες όχι μόνον ότι είναι κομματικώς ανεξάρτητοι, αλλά ότι μοναδικός τους στόχος ήταν η αναβάθμιση της ζωής των κατοίκων στις πόλεις τους. Η «Κ» αναδεικνύει ποιοι ήταν οι λίγοι που πίστεψαν στην επικράτησή τους και τους στήριξαν από την αρχή.
Η νίκη έχει πολλούς πατέρες και δεν είναι τυχαίο ότι το βράδυ των εκλογών οι στενοί συνεργάτες των κ. Γ. Καμίνη και Γ. Μπουτάρη έκπληκτοι είδαν να πανηγυρίζουν μπροστά τους πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που είχαν λάμψει διά της απουσίας τους σε όλο τον προεκλογικό τους αγώνα.
Αυτός άλλωστε είναι και ένας από τους λόγους που η νίκη των δύο νέων δήμαρχων συνιστά πρωτοφανές πολιτικό κατόρθωμα. Με το ΠΑΣΟΚ αδιάφορο ή και μερικώς υπονομευτικό των «ξένων», που αίφνης παρεισέφρησαν στις τάξεις του, και την κοινωνία να καλείται να ψηφίσει βάσει του μνημονιακού διλήμματος που επέβαλε η Ν.Δ., οι κ. Καμίνης και Μπουτάρης βρέθηκαν -σαν από άλλο παραμύθι- να προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες ότι εκείνοι ενδιαφέρονται πρωτίστως για την πόλη τους.
Γι' αυτό και η ανατροπή που πετυχαν ήταν όχι μόνον απροσδόκητη, αλλά και άκρως ελπιδοφόρα ότι ένα σημαντικό τμήμα των ψηφοφόρων εξακολουθεί να αναζητεί με κάθε τρόπο μια αχτίδα φωτός μακριά από το φαύλο κομματικό μας σύστημα. Δεν θα ήταν υπερβολή να λεχθεί σήμερα ότι η επιτυχία των κ. Καμίνη και Μπουτάρη συνιστά ίσως το πρώτο ουσιαστικό πλήγμα στο δικομματικό κατεστημένο. Κάτι βέβαια που πρέπει να πιστωθεί πρωτίστως ο κ. Φώτης Κουβέλης ο οποίος εισηγήθηκε τους δύο υποψηφίους, αλλά και ο κ. Γ. Παπανδρέου, καθώς -εις πείσμα του βαθέος ΠΑΣΟΚ- ανέλαβε προσωπικά το ρίσκο να τους στηρίξει επικροτούμενος εντέλει όχι μόνον από τους ψηφοφόρους της κεντροαριστεράς, αλλά και από πολλούς «γαλάζιους» της Ν.Δ. που ήθελαν επιτέλους στους δήμους να δοκιμαστούν δήμαρχοι και όχι κομματικά στελέχη.
Δύο σκηνές είναι εξόχως χαρακτηριστικές όσων μόλις περιεγράφησαν. Οταν το βράδυ της Κυριακής ο κ. Ευ. Βενιζέλος άρχισε να αναλύει με στόμφο τους λόγους της νίκης Μπουτάρη, οι «οπαδοί» τον άφησαν στην κυριολεξία μόνο με τα μικρόφωνα, τρέχοντας πίσω από τον δικό τους Κυρ Γιάννη για να τον σηκώσουν στα χέρια. Λίγες μέρες νωρίτερα, στην Αθήνα, η κ. Μιλένα Αποστολάκη αίφνης επισκεπτόταν τα γραφεία του κ. Καμίνη. Είχε οσφρησθεί τη νίκη του και όλως «τυχαίως» την επομένη κάποιες παραπολιτικές στήλες εξήραν ως δήθεν καθοριστική τη συμβολή της στην επιτυχία του...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

http://www.metarithmisi.gr/imgAds/epikentro_1.gif

Αναγνώστες