Ποιοι είμαστε

Τρίτη, 20 Ιουλίου 2010


Η Πολιτική Επιθεώρηση φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ηλεκτρονική εφημερίδα ποικίλης ύλης. Μια νηφάλια ματιά στην επικαιρότητα με ειδήσεις, σχόλια και απόψεις. Είμαστε μια ομάδα φίλων η οποία επιχειρεί να αναδείξει την κριτική σκέψη και τις ιδέες της ανανεωτικής δημοκρατικής αριστεράς, μέσα σε έναν κοινωνικό τοπίο στο οποίο κυριαρχεί ο θόρυβος των πληροφοριών και ο λαϊκισμός. Αντιστρατευόμαστε τη βία, τους ιδεολογικούς και πολιτικούς φανατισμούς. Θεωρούμε ότι ο διάλογος, ο σεβασμός της διαφορετικής άποψης, όσα μέχρι τώρα θεωρούσαμε δεδομένα δεν είναι πια αυτονόητα  και χρειάζονται καθημερινή επικύρωση.

Επιδιώκουμε μια κοινωνία η οποία δεν είναι περιχαρακωμένη αλλά ανοιχτή σε ρεύματα και πολιτισμούς, δεν εκχωρεί τον στοχασμό και την κριτική σκέψη στα στερεότυπα, στις βολικές «αλήθειες» που χαϊδεύουν τα αυτιά, περήφανη για τις συλλογικές κατακτήσεις αλλά ταυτόχρονα που δεν φοβάται να αντικρίσει όσα η κυρίαρχη εθνική μνήμη έσπρωξε κάτω από το χαλί.

Απέναντι στον οδοστρωτήρα της παγκοσμιοποίησης και τον αυτάρεσκο εθνικισμό, που πολλές φορές φτάνει στα όρια του φονταμενταλισμού, πρέπει να αναζητήσουμε τη διαλεκτική ένταση του τοπικού με το παγκόσμιο. Ο ελληνικός πολιτισμός δεν διαμορφώθηκε με κλειστά σύνορα αλλά μέσα από τη διαφορά, τη σύγκριση και τον αδιάκοπο εμπλουτισμό του με το ξένο. 

Η Πολιτική Επιθεώρηση είναι ανεξάρτητη και λειτουργεί χάρη στον ελεύθερο χρόνο που διαθέτουν οι συνεργάτες της. Είμαστε ανοιχτοί σε όποιον θέλει καλόπιστα να συμβάλει με απόψεις και ιδέες σε αυτήν την προσπάθεια.

Καλώς ήρθατε στην Πολιτική Επιθεώρηση.
Καλή Ανάγνωση.

Αναγνώστες