Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Εβραιοφαγίας το ανάγνωσμα

Του Παντελή Μπουκάλα, καθημερινή, 29.12.10
Είναι πολύ βολικά τα σενάρια που καταφέρνουν να συνοψίσουν αιώνων ή και χιλιετιών ιστορία με ελάχιστα λόγια και σε λίγες σκηνές. Σου δίνουν έτοιμη την απάντηση, καλά λειασμένη, ώστε να μην κινδυνέψεις αν την καταπιείς, και σε βγάζουν από τη στενοχώρια της αμφιβολίας και από τον κόπο της αμφισβήτησης. Γι’ αυτό και θριαμβεύουν εμπορικά όσα μυθιστορήματα ή κινηματογραφικές ταινίες προσφέρουν μια εύληπτη ολική ερμηνεία του σύμπαντος κόσμου. Αλλοι σεναριογράφοι λοιπόν, της αντισυμβατικής τάχα ιστοριογραφίας, διατείνονται ότι η ανθρωπότητα διοικείται από τους εξωγήινους πλάστες μας, που παίρνουν ανθρώπινη μορφή για να μας ξεγελούν και να μην μπορούν να τους αποκαλύπτουν οι άντρες με τα μαύρα, σπεσιαλίστες εξωγηινοθηρευτές.
Μας κατασκεύασαν, λέει, μια φορά κι έναν καιρό για να κάνουν χάζι μ’ εμάς τα πειραματόζωά τους και μας χειραγωγούν, ώσπου να βαρεθούν και να πάνε σε άλλον πλανήτη να συνεχίσουν το παιχνίδι τους.
Αλλοι κάτοχοι των απορρήτων μυστικών επιμένουν σε γήινες ερμηνείες. Και κηρύσσουν ότι τα ηνία του έρμου του κόσμου τα κρατάει κάποια παντοδύναμη Λευκή Αδελφότητα, σκοτεινότατη παρά το όνομά της, ή οι Μασόνοι ή οι Ιππότες (της Ρόδου, του Ρόδου, της Στρογγυλής Τραπέζης, της Ελεεινής Τραπέζης, ό, τι σκεφτεί ο καθένας) ή οι Νεφελίμ που ζουν ανάμεσά μας ή ο 666 κ. ο. κ. Αλλά εκείνοι που έχουν από παλιά τα πρωτεία στη συνωμοσιολογική σεναριογραφία είναι οι Εβραίοι. Αυτοί φταίνε για όλα, όπως μπορούν να βεβαιώσουν και τα παραμύθια πολλών ευρωπαϊκών λαών, όπου ο λαϊκός χριστιανισμός μορφοποιείται σε οξύ αντιεβραϊσμό, με πυρήνα τη Σταύρωση. Φταίνε για τον καπιταλισμό, φταίνε και για τον κομμουνισμό και για την ψυχανάλυση, και για το Χόλιγουντ και βέβαια, βεβαιότατα, για την τωρινή κρίση.
Και φταίνε για το Ολοκαύτωμα. Για το Αουσβιτς και το Νταχάου. Γιατί; Επειδή (αντιγράφω κατά γράμμα) «ο Αδόλφος Χίτλερ ήταν όργανο του διεθνούς σιωνισμού και χρηματοδοτήθηκε από την περίφημη οικογένεια Ρότσιλντ, με μοναδικό σκοπό να πείσει τους Εβραίους να φύγουν από την Ευρώπη και να κατεβούν στο Ισραήλ για να συστήσουν μια νέα αυτοκρατορία». Μάλιστα. Οι Εβραίοι δηλαδή χρηματοδότησαν τον εξολοθρευτή τους, την εξόντωσή τους, άρα λοιπόν η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική τους. Ποιος τα λέει όλα τούτα; Ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ τα λέει, γνωστός και από τη χριστιανικότατη συγχώρεση που έδωσε στον Στίβεν Χόκινγκ, αναγνωρίζοντάς του, ο μεγάθυμος, «το ελαφρυντικόν της συγχύσεως του νοός του από την αφόρητο σωματική δυστυχία του». Και τα λέει αυτά ο σεβασμιώτατος επειδή γνωρίζει ότι τη σφοδρή αντιπάθειά του για τους Εβραίους τη συμμερίζονται εκ παραδόσεως αρκετοί στα μέρη μας, που παραβλέπουν ότι και ο Χριστός, Εβραίος γεννήθηκε· όχι, δεν ήταν Ελληνας, όπως ισχυρίζονται άλλοι ευφάνταστοι σεναριογράφοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

http://www.metarithmisi.gr/imgAds/epikentro_1.gif

Αναγνώστες