Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Αναζητούν αριστερή συμμαχία

Β.  Κεχαγιά, ΝΕΑ, 23.12.10

Δίαυλοι επικοινωνίας Κουβέλη με δυσαρεστημένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ 
Κάτι ψήνεται στον χώρο της Δημοκρατικής Αριστεράς και αυτό δεν αποκλείει ακόμη και την πιθανότητα συνεργασίας με την υπό ίδρυση πολιτική κίνηση των ανεξάρτητων βουλευτών Γιάννη Δημαρά και Βασίλη Οικονόμου. Αυτό τουλάχιστον δείχνει η πρόσφατη διόλου τυχαία παρουσία των δύο πρώην βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στην εκδήλωση που οργάνωσε η Δημοκρατική Αριστερά για την οικονομία, όπως επίσης και το θερμό χειροκρότημά τους μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του Φώτη Κουβέλη.


Η αλήθεια είναι ότι πριν από την εμφάνιση των δύο βουλευτών στην εκδήλωση της Δημοκρατικής Αριστεράς έγιναν αρκετές διαβουλεύσεις που κρατήθηκαν μυστικές. Από πλευράς Δημοκρατικής Αριστεράς στις συζητήσεις συμμετείχε ο συντονιστής του κόμματος Σπύρος Λυκούδης, ο οποίος και εξήγησε στους συνομιλητές του ότι ο νέος φορέας, μετά και τη στήριξη της υποψηφιότητας Καμίνη, ενδιαφέρεται να εκφραστεί πολλαπλά στην κοινωνία μέσα από την Κεντροαριστερά και να αναζητήσει συμμάχους στον χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Το πεδίο από την πλευρά των δύο βουλευτών ήταν ανοιχτό καθώς όπως άφησαν να γίνει κατανοητό σκοπεύουν να συγκροτήσουν μία πολιτική κίνηση- και όχι κόμμα- η οποία όμως είναι δύσκολο να αποκτήσει στο ξεκίνημά της πανελλαδικά χαρακτηριστικά, επομένως θα επιζητούσε μία συμπόρευση με έναν άλλο πολιτικό χώρο.

Οι πληροφορίες επιμένουν ότι από την αρχή διευκρινίστηκε και από τις δύο πλευρές πως δεν υπάρχει προοπτική ένταξης των δύο πρώην βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στη Δημοκρατική Αριστερά, ωστόσο δεν αποκλείστηκε η πιθανότητα κοινής καθόδου των δύο χώρων στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. «Επειδή θεωρούμε ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο διενέργειας πρόωρων εκλογών θέλουμε να διατηρούμε δίαυλους επικοινωνίας», εξηγεί στα «ΝΕΑ» στέλεχος της Δημοκρατικής Αριστεράς που προσθέτει ότι το τελευταίο διάστημα σχεδόν σε όλες τις εκδηλώσεις του κόμματός του εμφανίζονται μεσαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ. «Στην τελευταία εκδήλωση ήρθε να μας ακούσει ο Αντώνης Καρράς, ενώ προσφάτως στη Χίο βρέθηκε στο ακροατήριο του Φώτη Κουβέλη και ο Αντώνης Κοτσακάς», λένε στελέχη του κόμματος. Παράλληλα σχολιάζουν ότι η Δημοκρατική Αριστερά είναι ένα κόμμα «ανοιχτών θυρών» έτοιμο να συνομιλήσει με όσους θεωρούν ότι έχουν ταυτόσημες ή κοντινές απόψεις με το νεοσύστατο κόμμα.

Ανέβασε τόνους. Δεν είναι τυχαίο ότι η Δημοκρατική Αριστερά το τελευταίο διάστημα έχει ανεβάσει τους αντιπολιτευτικούς τόνους απέναντι στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα ο πρόεδρός της Φώτης Κουβέλης ανέφερε προσφάτως σε ομιλία του ότι «δυστυχώς δεν αλλάζουμε, βουλιάζουμε». Επίσης η Δημοκρατική Αριστερά παρά την επιτυχή συνεργασία της με το ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές εκλογές βρέθηκε απέναντι στην κυβέρνηση σε ό,τι αφορά τα εργασιακά χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα σκληρούς χαρακτηρισμούς για τους όρους του Μνημονίου. Ολα αυτά συμβαίνουν, ενώ παραμένουν κλειστοί όλοι οι δίαυλοι επικοινωνίας με την Κουμουνδούρου που εξακολουθεί να κατηγορεί τα πρώην στελέχη του ΣΥΝ που αποχώρησαν ότι είναι πρόθυμα να ενταχθούν σε μία συμμαχία προθύμων...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

http://www.metarithmisi.gr/imgAds/epikentro_1.gif

Αναγνώστες