Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Επαφές Κουβέλη με Δημαρά - Οικονόμου

Ελευθεροτυπία, 28,12,10
Με στόχο τη συσπείρωση δυνάμεων που προέρχονται από το λεγόμενο δημοκρατικό σοσιαλισμό θα κινηθεί η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη το επόμενο χρονικό διάστημα. Στο πλαίσιο αυτό ήδη έχει ξεκινήσει επαφές και συζητήσεις με τους ανεξάρτητους βουλευτές Γιάννη Δημαρά και Βασίλη Οικονόμου. Ο πρώτος, όπως είναι γνωστό, ήταν υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και ο δεύτερος υποψήφιος δήμαρχος Ωρωπού ενώ συμμετείχε στη «Δημοκρατική Συνεννόηση» μαζί με τον Αλέξη Μητρόπουλο. Τα στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς ευελπιστούν ότι μπορούν μαζί (και) με τους δύο ανεξάρτητους βουλευτές που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, σεβόμενοι όμως οι μεν την αυτοτέλεια των δε, να οργανώσουν μια ευρύτερη συμμαχία στο πλαίσιο της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς.
Και αυτό εκτιμούν ότι μπορεί να συμβεί για δύο λόγους:
* Πρώτον, διότι θεωρούν ότι το σχήμα ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ κινείται σχεδόν στην άκρα Αριστερά, καθώς κάθε μέρα ακούγονται όλο και περισσότερες φωνές που ζητούν την έξοδο από το ευρώ και την απεμπλοκή από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

* Δεύτερον, διότι από την άλλη θεωρούν ότι το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει στροφή προς τα δεξιά προτάσσοντας ως βασική επιλογή το Μνημόνιο.
Οι δύο ανεξάρτητοι βουλευτές, Γ. Δημαράς και Β. Οικονόμου, αν και έχουν υψώσει τείχη στις σχέσεις με το ΠΑΣΟΚ -και το αντίστροφο- και έχουν δοκιμάσει τις εκλογικές τους δυνάμεις, δεν φαίνεται να έχουν τουλάχιστον για την ώρα τη δυνατότητα να οργανώσουν έναν πολιτικό σχηματισμό σε πανελλαδικό επίπεδο. Και γι' αυτό συζητούν με πολιτικούς σχηματισμούς της Αριστεράς.
Ειδικότερα, ο Β. Οικονόμου μέσω της «Δημοκρατικής Συνεννόησης» συμπορεύτηκε για ένα μικρό διάστημα με τον ΣΥΝ. Ωστόσο δεν ευοδώθηκε κάποιου είδους συνεργασία, καθώς στις δημοτικές εκλογές το κόμμα της Αριστεράς επέλεξε να στηρίξει για τον Ωρωπό άλλον υποψήφιο δήμαρχο και όχι τον ανεξάρτητο βουλευτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

http://www.metarithmisi.gr/imgAds/epikentro_1.gif

Αναγνώστες