Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Προγραφές

Του Ηλία Κανέλλη, ΝΕΑ, 20.12.10
Η ΑΦΙΣΑ είναι κολληµένη παντού στο κέντρο της Αθήνας. Κάτω από τα γιγαντιαία γράµµατα του γνωστού συνθήµατος που κοσµεί το µεγαλύτερο µέρος της, «Αλήτες ρουφιάνοι δηµοσιογράφοι», υπάρχει λίστα µε ονοµατεπώνυµα επαγγελµατιών δηµοσιογράφων. Για ποιο λόγο βρέθηκαν στη λίστα; Επειδή, κατά κύριο λόγο, έκαναν τη δουλειά τους. Κι επειδή, όπως προκύπτει από τη δηµόσια τοποθέτηση πολλών, δεν πιστεύουν ότι η τροµοκρατία είναι «κοινωνικός αγώνας», δεν συµµερίζονται τη θέση ότι η βία, σε οποιαδήποτε µορφή, µπορεί να είναι πολιτικό επιχείρηµα.

Ζούµε παράξενες µέρες.Με πρόσχηµα την κρίση, γίνεται προσπάθεια να φτιαχτεί ένα κλίµα «οργής», µια νέα µορφή «αγανακτισµένων πολιτών» που απειλούν να «αποδώσουν δικαιοσύνη». Τον περασµένο Μάιο, µια µορφή τέτοιας βίαιης «δικαιοσύνης» (βίαιης αυτοδικίας) ήδη απέφερε τρεις νεκρούς, στο πυρποληµένο κτίριο της Marfin, στην οδό Σταδίου.

Η απειλή επανέρχεται – την επαναφέρει η λίστα προγραφών. Η αφίσα θέλει να τροµάξει. Σπέρνοντας φόβο απειλεί ένα µείζον δηµοκρατικό αγαθό, το δικαίωµα στη δηµοσίευση. Κι αυτό οι επαγγελµατίες της ενηµέρωσης δεν είναι δυνατόν να επιτρέψουν να φαλκιδευτεί.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όταν η ίδια συντηρητική ΕΣΗΕΑ κάνει παρατήρηση στους δημοσιογράφους να πάψουν να φέρονται σαν κυβερνητικοί εκπρόσωποι και παπαγαλάκια της κυβέρνησης καταλαβαίνουμε όλοι πόσο καλά κάνουν τη δουλειά τους οι περισσότεροι δημοσιογράφοι και πόσο υποκριτικό είναι το παραπάνω άρθρο. Μην τρελλαθούμε κι όλας!

Ανώνυμος είπε...

Τελικά αγαπητέ Γουσταύε έχεις"χιούμορ",ιδιαίτερα όταν δημοσιεύεις άρθρα του Λαμπρακιστάν.
Προφανώς όπως ο "αλητήριος" αρθρογράφος είστε ανταποκριτές κάποιας Βελγικής αποικίας που προσπαθείτε με έναν χιλιαστικό χριστιανικό τρόπο να μας πείσετε ότι όλα όσα γίνονται είναι για το καλό μας.
Δεν καταλαβαίνετε ότι η περίοδος ανοχής έχει τελειώσει.
Η δημοκρατία που υπερασπίζεστε είναι η δημοκρατία των "λίγων" είναι η δημοκρατία της κομματοκρατίας και των αργυρόχρωμων συνδικαλιστών(γαλάζιων,κόκκινων και κυρίως πράσινων)και των "αφεντάδων" τους.
Τόσο πολύ σας ενοχλεί το αίτημα της κοινωνίας,για διαφάνεια και Δημοκρατία???
Δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι και ο δικός ΄σας χώρος ειδικά από την αριστερά είναι στο κάδρο του προβλήματος για τη χώρα.
Δεν εννοείτε να καταλάβετε ότι είστε πλέον αποκρουστικοί και ανεπιθύμητοι για τον ελληνικό λαό??
Όταν "ξυπνήσετε" από το λήθαργο που σπρώξατε την ελληνική κοινωνία θα είναι αργά για όλους εσάς τους πρόθυμους,μακριά από τη δική μας αγωνία για να περισωθεί το μέλλον μας ως ελληνική κοινωνία,ως ευρωπαϊκή κοινωνία ως κοινωνία ανθρώπων δηλαδή και όχι ζώων.
Ο νεοβαπτισμένος νεοσυντηρητισμός σε "αριστερά" αφορά εσάς και μονον εσας!!!

Gustave Flaubert είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε

Δημοσιεύω ενυπόγραφες απόψεις, όπως του Ηλία Κανέλλη. Αν έχεις κάτι με τις απόψεις του θα μπορούσες να τις αντικρούσεις. Δεν είδα κανένα επιχείρημα παρά μόνο χαρακτηρισμούς και ύβρεις. Όσα περιγράφεις μέσα από τα θολά γυαλιά της ιδεολογίας σου, δεν με αφορούν. Έχεις πρόβλημα κατανόησης των κειμένων μου. Ως εκ τούτου με αφήνουν παγερά αδιάφορο.
Επιχειρήματα όχι ύβρεις.

http://www.metarithmisi.gr/imgAds/epikentro_1.gif

Αναγνώστες