Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Η δασκάλα που διχάζει


Του Ηλία Κανέλλη, Τα Νέα, 29 Δεκεμβρίου 2010

Η βράβευση της δασκάλας Χαράς Νικοπούλου από την Ακαδηµία Αθηνών «για τηναυταπάρνηση και την εθνοπρεπή της στάση κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας της ως δασκάλας στο Μεγάλο Δέρειο του Νοµού Εβρου τα έτη 2004-08» είναι, επιεικώς, ατυχής. Πιθανόν, τα µέλη της Ακαδηµίας να πείσθηκαν ότι η στάση τής άλλοτε «δασκάλας του Εβρου» ήταν εθνοπρεπής από τους επαίνους που της απονεµήθηκαν σε τηλεοπτικές εκποµπές µε ροπή προς τη συνωµοσιολογία και τα ΟΥΦΟ.


Στην πραγµατικότητα, βράβευσαν µια εκπαιδευτικό η οποία παρέκαµψε τα αναλυτικά προγράµµατα του υπουργείου Παιδείας, αγνόησε την ιδιαιτερότητα της µειονοτικής περιοχής και, θεωρώντας ότι αυτό είναι το πατριωτικό της καθήκον, επιχείρησε να καταργήσει την εκπαίδευση στη µειονοτική γλώσσα και, γενικώς, χώρισε τους µαθητές της βάσει γλωσσικών και θρησκευτικών διαφορών. Ενδεικτική της µεθόδου της είναι η εικόνα που εύκολα µπορεί κανείς να βρει στο Ιντερνετ, όταν την 25η Μαρτίου ένα κορίτσι της µειονότητας, η µικρή Εµινέ, είπε το «πατριωτικό» ποίηµα: «Βάλε τους Τούρκους εµπροστά / σαν τον χασάπη τα τραγιά κ.λπ.».

Η περίπτωση της κ. Νικοπούλου, φυσικά, ενθουσίασε διάφορες ανεύθυνες φωνές που θεωρούν πατριωτισµό την πλειοδοσία της πατριδοκαπηλίας. Οι φωνές αυτές την αναγόρευσαν σε ηρωίδα. Η Ακαδηµία θα περίµενε κανείς ότι δεν ακούει φωνές αλλά, πριν βραβεύσει, διερευνά και συζητά ψύχραιµα, αναλυτικά, σφαιρικά. Αλίµονο αν και η Ακαδηµία αρχίσει να επιβραβεύει όσους θεωρούν ότι οι κεντρικές πολιτικές της χώρας (για το µειονοτικό, την εκπαίδευση, τις διεθνείς σχέσεις) είναι κακές και κάνουν τη δική τους ιδιωτική πολιτική.


Δείτε το video βράβευσης της Χ.Νικοπούλου από τον Νομάρχη Θεσ/νίκης κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη στις 14/04/2010 και την 'εθνοπρεπή' ομιλία της.
http://www.youtube.com/watch?v=VpYSYnZPpCk&feature=related

1 σχόλιο:

ΜΑΡΙΑ ΣΑΡΑΝΤΑΡΗ είπε...

Ενώ ο τυχάρπαστος Ελληνόφωνος Μακεδόνας, Γιάννης Κωνσταντινίδης, αυτό το μωροφιλόδοξο υβρίδιο, που βρέθηκε λόγω του άλλου τυχάρπαστου Πορδυπρουγού της χώρας στην κεφαλή της Δ.Ε.Θ, χαίρει εκτίμησης, γιατί ξεπουλάει με στυλ ευτωπαϊκό!!!!!

http://www.metarithmisi.gr/imgAds/epikentro_1.gif

Αναγνώστες