Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Βουλευτικό παράπονο

 Του Παντελη Μπουκάλα, Καθημερινή, 23.12.10
Tο παράπονο του κ. Θωμά Ρομπόπουλου, βουλευτή Θεσσαλονίκης, θα το προσυπέγραφαν αμέτρητοι συνάδελφοί του της παρούσας Βουλής και όλων των προηγούμενων, με όποιο χρώμα κομματικής φανέλας κι αν πολιτεύτηκαν. Ας τον ακούσουμε: «Είναι σαν να παίζω μπάλα σε μια ομάδα και δεν μου επιτρέπεται νο ακουμπήσω την μπάλα. Λέω στον προπονητή μου, να σουτάρω γνωρίζω, να κάνω παιχνίδι γνωρίζω, να δίνω πάσες ξέρω. Κι αυτός μού λέει όχι, εσύ πρέπει να τρέχεις μέσα στο γήπεδο μόνο. Προσπαθώ να επικοινωνήσω με τον πρόεδρο εδώ και μια βδομάδα και δεν τα έχω καταφέρει»...
Οχι, δεν είναι ο Κώστας Μήτρογλου του Ολυμπιακού που παραπονιέται γιατί, από βασικός, βρέθηκε εκτός δεκαοχτάδας. Δεν είναι ο Γιώργος Καραγκούνης του Παναθηναϊκού, ξεχασμένος στην άκρη του πάγκου. Είναι ένας πολιτικός που, κατά τας γραφάς και τα συντάγματα, ψηφίστηκε για να έχει γνώμη και να την υποστηρίζει, να μην εξαντλεί δηλαδή την πολιτική του παρουσία στην ύψωση της δεξιάς του όταν, πειθαρχημένα άφωνος, καλείται να υπερψηφίσει τον Λόγο του Αρχηγού.
Αν όμως διεκδικήσει το δικαίωμα να βουλεύεται, ξέρει τι θα υποστεί: θα βρεθεί εκτός ομάδας. Και θα συνειδητοποιήσει έτσι ότι «στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα», επειδή υπάρχουν διαγραφές, καρατομήσεις, αποπομπές και διαπομπεύσεις.
Με τις εύληπτες ποδοσφαιρικές του μεταφορές, το παράπονο του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ που, όπως και οι σύντροφοί του, υποχρεώνεται να υπερψηφίζει πράγματα εντελώς διαφορετικά από εκείνα, για τα οποία ψηφίστηκε ο ίδιος και το κόμμα του, προσεγγίζει την ενδοκομματική αλήθεια πολύ περισσότερο απ’ ό,τι οι διεξοδικές αναλύσεις της πτωχευμένης πλέον δημοκρατίας. Θα τον ακούσει άραγε ο αρχηγός του, με τον οποίο «προσπαθεί να επικοινωνήσει εδώ και μια βδομάδα», πλην ματαίως; Μα ναι. Δεν έχει παρά να του στείλει ιμέιλ στο υμνηθέν opengov.gr ή στο primeminister.gr, το οποίο δοξολογείται επειδή «παρέχει σύνδεσμο για την επιστολή μηνύματος στον πρωθυπουργό». Δεν μπορεί, κάποια στιγμή θα το διαβάσει ο πρόεδρος-προπονητής-μάνατζερ. Και θα του απαντήσει δεόντως στo www.etheseseaftonektostrenou.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

http://www.metarithmisi.gr/imgAds/epikentro_1.gif

Αναγνώστες