Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Η διαδημοτική συνεργασία στο επίκεντρο


Μακεδονία, 29/12/2010
Γεύμα Μπουτάρη στους νέους δημάρχους του νομού Θεσσαλονίκης.
Η συνάντηση συμφωνήθηκε να γίνεται ανά δύο μήνες. Η επόμενη θα πραγματοποιηθεί στον δήμο Βόλβης.
Η συνεργασία μεταξύ των δημάρχων των καλλικρατικών δήμων του νομού Θεσσαλονίκης βρέθηκε στο επίκεντρο του γεύματος που είχαν χθες το μεσημέρι, με πρωτοβουλία του νέου δημάρχου Θεσσαλονίκης. Ο Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε πως αντικείμενο της συνάντησης ήταν μια πρώτη επαφή και γνωριμία, καθώς πολλά θέματα απαιτούν διαδημοτική συνεργασία, όπως ο καθαρισμός του Θερμαϊκού, οι αστικές συγκοινωνίες, η προστασία του Σέιχ Σου, ακόμη και η λειτουργία της δημοτικής τηλεόρασης.

Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα. Μεταξύ άλλων, ο κ. Μπουτάρης ζήτησε την αρωγή των όμορων δήμων ώστε να διαθέσουν προσωρινά απορριμματοφόρα για να ενισχύσουν τον στόλο του κεντρικού δήμου και να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που έχει ανακύψει. Οι δήμαρχοι αποδέχτηκαν το αίτημά του και θα υπάρξει νέα συνεννόηση για τον καθορισμό των λεπτομερειών.
Επίσης, ο κ. Μπουτάρης πρότεινε στους συναδέλφους του τη συγκρότηση μιας επιτροπής η οποία θα επεξεργαστεί δράσεις και πρωτοβουλίες για τον εορτασμό, το 2012, της επετείου της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης. Ακόμη, πρότεινε να τεθεί υπό συζήτηση η λειτουργία της TV100 σε διαδημοτικό επίπεδο.
Η συνάντηση συμφωνήθηκε να γίνεται ανά δύο μήνες - η επόμενη θα πραγματοποιηθεί στον δήμο Βόλβης. To παρών έδωσαν οι δήμαρχοι Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης, Ευόσμου - Κορδελιού Στάθης Λαφαζανίδης, Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος, Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, Πυλαίας - Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, Θέρμης Θόδωρος Παπαδόπουλος, Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης, Θερμαϊκού Γιάννης Αλεξανδρής, Χαλκηδόνας Παναγιώτης Δαϊκούδης και Δέλτα Νίκος Γιουτίκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

http://www.metarithmisi.gr/imgAds/epikentro_1.gif

Αναγνώστες