Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Α. Ξηροτύρη: Πολιτικό όραμα κι όχι εντυπωσιασμός

Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2010 | ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ/ΙΩΝ ΤΣΩΧΟΣ
Μάχες για την προστασία των αδυνάτων από την οικονομική κρίση, την εξίσωση των περιφερειακών και ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων και την ανατροπή του πελατειακού συστήματος διοίκησης που επικρατεί σήμερα υποσχέθηκε η υποψήφια περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Ασημίνα Ξηροτύρη, κατά τη χτεσινή παρουσίαση του συνδυασμού της.
Η κ. Ξηροτύρη επιτέθηκε στο νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ψωμιάδη, λέγοντας ότι η διοίκηση της Περιφέρειας χρειάζεται πολιτικό όραμα κι όχι «να κρεμιόμαστε ανάποδα από το Λευκό Πύργο ή να βγαίνουμε καθημερινά στα κανάλια» και αναφερόμενη στις τελευταίες δικαστικές του περιπέτειες είπε ότι θα έπρεπε να έχει το σθένος να πάει στις δίκες που εκκρεμούν ενατίον του και όχι να ζητά συνέχεια αναβολή.

Απαντώντας στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ ότι η Δημοκρατική Αριστερά στηρίζει την κυβέρνηση και δε συντάσσεται με το «αντιμνημονιακό μπλοκ», είπε ότι «η αντίθεση στο μνημόνιο δε μετριέται με τη μεζούρα ή το κιλό», ενώ πρόσθεσε ότι εμείς κατεβαίνουμε στη μάχη της Περιφέρειας για να μείνουμε κι όχι για να επιστρέψουμε μετά στα βουλευτικά έδρανα, υπονοώντας τους κ.κ. Μπόλαρη, Κουράκη και Βελόπουλο. Απαντώντας στον κ. Κουράκη, που την κατηγόρησε για την άποψή της ότι ο «Καλλικράτης» είναι καταρχήν θετικό νομοθέτημα, η κ. Ξηροτύρη είπε ότι η Αριστερά ζητούσε χρόνια την αιρετή περιφερειακή αυτοδιοίκηση και τώρα που θεσπίστηκε «εμείς θα αγωνιστούμε μέσα στα όργανα για να την κάνουμε καλύτερη αντί να βγαίνουμε στα κεραμίδια», όπως υποστήριξε. Παρουσίασε ακόμη τους πέντε από τους επτά υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες (Αδάμ Δράγας στη Θεσσαλονίκη, Παύλος Παπαδόπουλος στις Σέρρες, Σίμος Οφλίδης στη Χαλκιδική, Αναστασία Κωνσταντινίδου στο Κιλκίς και Φίλιππος Γιαννούλης στην Ημαθία), όπως και 34 υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

http://www.metarithmisi.gr/imgAds/epikentro_1.gif

Αναγνώστες