Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: Οι δημοτικές εκλογές δεν είναι κομματική δημοσκόπηση

Με αφορμή τη διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού.
Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση επιδιώκουν τώρα πια από κοινού, να μετατρέψουν τις αυτοδιοικητικές εκλογές σε μια ευρεία κομματική δημοσκόπηση. Το πολιτικό σύστημα που οδήγησε τη χώρα στην τεράστια κρίση και στα όρια της χρεωκοπίας, διαμορφώνει για άλλη μια φορά οξεία παλαιοκομματική πόλωση έξω και πάνω από τις καθημερινές ανάγκες των πολιτών και διαιωνίζει τα αδιέξοδα. Ο δημοψηφισματικός χαρακτήρας που προσδίδει σήμερα στις επικείμενες εκλογές και το ΠΑΣΟΚ μετά από τη ΝΔ, δηλαδή "υπέρ ή κατά των μεταρρυθμίσεων" και "υπέρ ή κατά του Μνημονίου", αποτυπώνει με εύγλωττο τρόπο την αγωνιώδη προσπάθεια του ένοχου πολιτικού συστήματος να διατηρηθεί με όρους παρελθόντος.


Επιπλέον η ανακίνηση από τον πρωθυπουργό θέματος πρόωρων εκλογών θα οδηγήσει σε μια παρατεταμένη περίοδο εκλογολογίας την ώρα που η κοινωνία ζητά δίκαιη κατανομή των βαρών, διέξοδο από την κρίση και εναλλακτικές πολιτικές πέρα από το Μνημόνιο.

1 σχόλιο:

mimis είπε...

Νομίζω ότι η προσέγγιση δεν είναι ορθή.
Με ευθύνη των δυνάμεων που είναι ενάντια σε αλλαγές που επιχειρούνται,η συζήτηση έχει μετατοπιστεί από τα αυτοδιοικητικά.
Τα αυτοδιοικητικά είναι μέρος των αλλαγών, οι προτάσεις της ΔΑ προσπαθούν να απαντήσουν θετικά με τα πρόσωπα και τα προγράμματα τους σ'αυτές τις αλλαγές αλλά και τις συνολικότερες.Με αυτό το τρόπο η ΔΑ γίνεται μέρος των δυνάμεων που με τον ένα η τον άλλον τρόπο είναι υπέρ των αλλαγών και δεν εγκλωβίζεται στο μπλοκ της πολύχρωμης συντήρησης
Ευχαριστώ

http://www.metarithmisi.gr/imgAds/epikentro_1.gif

Αναγνώστες