Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: Ουσιαστική ενίσχυση της Επιτροπής Ανταγωνισμού

Με τον πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Δημήτρη Κυριτσάκη, συναντήθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, συνοδευόμενος από τον υπεύθυνο Οικονομικής Πολιτικής της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Δημήτρη Χατζησωκράτη. Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Φ. Κουβέλης δήλωσε:«Σε μια εποχή που η κοινωνία χειμάζεται οικονομικά και η ακρίβεια καλπάζει, η Επιτροπή Ανταγωνισμού μπορεί και πρέπει να έχει σημαντική παρουσία και ρόλο. Αυτό το νόημα είχε η συνάντησή μας με τον πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού κ. Κυριτσάκη, προκειμένου να καταθέσουμε τις δικές μας προτάσεις, με βάση τις οποίες η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα μπορέσει να συμβάλει στην αντιμετώπιση των καταχρηστικών πρακτικών, στην καταπολέμηση των φαινομένων υπερτιμολογήσεων, στις στρεβλώσεις του ανταγωνισμού και στην αντιμετώπιση των ολιγοπωλίων και μονοπωλίων που διαμορφώνουν τιμολογιακή πολιτική σε βάρος των πολιτών.

Σε μια περίοδο που το μέσο εισόδημα μειώνεται λόγω ακρίβειας και πληθωρισμού, η Επιτροπή Ανταγωνισμού πρέπει να ελέγχει όλες τις επιλογές που οδηγούν σε υπερτιμολογήσεις και σε αισχροκέρδεια.

Υπογραμμίσαμε για άλλη μια φορά την ανάγκη ουσιαστικής ενίσχυσης της Επιτροπής Ανταγωνισμού με στελέχη και μέσα, ώστε με επάρκεια και ταχύτητα να μπορεί να αντιμετωπίζει τη δημιουργία καρτέλ και τα κρούσματα αισχροκέρδειας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

http://www.metarithmisi.gr/imgAds/epikentro_1.gif

Αναγνώστες