Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Συντροφικά «μαχαιρώματα» στον ΣΥΡΙΖΑ

Βήμα, 26.10.10 «Εξοδος» 25 στελεχών του ΣΥΝ στην Αττική προς το ψηφοδέλτιο Αλαβάνου
Νέα διάσταση στον πόλεμο των εντυπώσεων που μαίνεται στην Περιφέρεια Αττικής, παράλληλα με τους πολιτικούς διαξιφισμούς μεταξύ Αλ. Τσίπρα και Αλ. Αλαβάνου , δίνει η δήλωση 25 μελών του ΣΥΝ και της Νεολαίας του ότι στηρίζουν και κατέρχονται στις εκλογές δίπλα στον κ. Αλαβάνο.
Η διαφοροποίηση αυτή, αν και εμφανίζεται ως απόρριψη της επιλογής του ΣΥΝ να στηρίξει τον κ. Αλ. Μητρόπουλο , προμηνύει μετεκλογικές εξελίξεις εντός της Κουμουνδούρου αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ.
Πάντως, αν και η Κουμουνδούρου απέφυγε να κάνει επισήμως σχόλιο για το θέμα, μια και δεν μένουν παρά λίγες ημέρες ως τις εκλογές, στέλεχος της ηγετικής της ομάδας θύμιζε τις καταστατικές «καμπάνες» για τέτοιες περιπτώσεις...

Οπως επισημαίνουν στο κείμενό τους τα 25 μέλη του ΣΥΝ, οι αποφάσεις για την Περιφέρεια Αττικής «ελήφθησαν ερήμην της κομματικής βάσης και του κόσμου της Αριστεράς», χαρακτηρίζουν μάλιστα «θλιβερή» την εικόνα του ΣΥΝ «να εκλιπαρεί πρόσωπο δημοφιλές από τις πρωινές τηλεοπτικές του εμφανίσεις να ηγηθεί του περιφερειακού ψηφοδελτίου» . Αν και λένε ότι ο κ. Αλαβάνος και λάθη έκανε και ευθύνες έχει, θεωρούν ότι το ψηφοδέλτιό του έχει πολιτικούς στόχους, «που δεν μένει στην απλή καταγγελία του μνημονίου αλλά αναδεικνύει την εναλλακτική λύση υπέρ του ελληνικού λαού και παλεύει για την άμεση απομάκρυνση της κυβέρνησης του ΠαΣοΚ που παρέδωσε τη χώρα στην τρόικα».

Μεταξύ των στελεχών του ΣΥΝ που κατέρχονται με το ψηφοδέλτιο του κ. Αλαβάνου είναι ο επίκουρος καθηγητής του ΕΜΠ κ. Ν. Μπελαβίλας - γνωστό στέλεχος του ΣΥΝ από τον Πειραιά-, ο οποίος κατέρχεται ως υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πειραιά. Επίσης το κείμενο υπογράφουν η κυρία Αυγή Θεοδόση, η οποία υπήρξε μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ, η δημοσιογράφος και στέλεχος του αντιδικτατορικού αγώνα κυρία Αλκμήνη Ψιλοπούλου , ο εκπαιδευτικός κ. Β. Ψαλλιδάς , ο κ. Περ. Αντωνίου κ.ά.

Στην αντίπερα όχθη, η ηγετική ομάδα του ΣΥΝ εγκαλεί τη Δημοκρατική Αριστερά για την επιλογή της να κατέλθει από κοινού με το ΠαΣοΚ στις εκλογές στους δήμους Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Μάλιστα χθες ο κ. Τσίπρας μιλώντας στον Ρ/Σ «Κόκκινο» είπε ότι τώρα «θα πρέπει να εξηγήσουν γιατί υποστηρίζουν εκλεκτούς του κ. Παπανδρέου». Πάντως ο κ. Φ. Κουβέλης ξεκαθάρισε ότι η εκλογική κάθοδος με το ΠαΣοΚ δεν αποτελεί προανάκρουσμα κεντρικής πολιτικής συνεργασίας και σημείωσε ότι στον δεύτερο γύρο η επιλογή στήριξης θα γίνει με αυτοδιοικητικά κριτήρια.

Διακαναλική ζητεί η Αριστερά
Α ντιδράσεις για μη ισότιμη προβολή και κυβερνητική παρέμβαση εν όψει των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών προκάλεσε στα κόμματα της Αριστεράς η διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου. Οξεία κριτική άσκησε το ΚΚΕ υποστηρίζοντας ότι ο Πρωθυπουργός επιχειρεί να παρέμβει «ώστε η λαϊκή δυσαρέσκεια και οργή να μην εκφραστεί στις κάλπες». Ο Περισσός ζήτησε διακαναλική συνέντευξη για όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας απέστειλε χθες επιστολή στον υπουργό Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούση ζητώντας έκτακτη σύγκληση της διακομματικής επιτροπής και προτείνοντας αντίστοιχη διακαναλική συνέντευξη για όλους τους πολιτικούς αρχηγούς όπως και ντιμπέιτ.

Από τη Δημοκρατική Αριστερά ο κ. Φ. Κουβέλης σημείωσε ότι σχετικά με το ντιμπέιτ «δεν έχει καμία απολύτως αντίρρηση».


Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=363021&dt=26/10/2010#ixzz13RxUWyCw

Δεν υπάρχουν σχόλια:

http://www.metarithmisi.gr/imgAds/epikentro_1.gif

Αναγνώστες