Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Φ. Κουβέλης: Σε συνθήκες κρίσης, χρειάζονται περισσότερο οι άξιες αυτοδιοικήσεις


16/10/2010- Eclogika

«Δημοτικές και περιφερειακές αρχές που θα λειτουργούν με απόλυτη διαφάνεια και θα αγωνίζονται για τη βελτίωση της ζωής των πολλών, στηρίζοντας πρωταρχικά τους αδύνατους, για την ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος. Διαφορετικά, ο μόνος τρόπος, που εμείς αποκρούουμε, είναι να σημάνουμε πλήρη υποταγή στο Μνημόνιο και μοιρολατρική πολιτική ακινησία της τοπικής αυτοδιοίκησης, με μόνη συνοδεία τις απέλπιδες φωνές κατά του Δ.Ν.Τ.».Στη φράση αυτή του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, συμπυκνώνεται η πολιτική του κόμματός του για τις δημοτικές εκλογές.

Ο κ. Κουβέλης, χαιρετίζοντας την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου που στηρίζει η Δημοκρατική Αριστερά για την Κεντρική Μακεδονία, με υποψήφια περιφερειάρχη την πρώην βουλευτή Ασημίνα Ξηροτύρη, διαφοροποίησε το πολιτικό μήνυμα που εκπέμπουν οι δημοτικές από τις περιφερειακές εκλογές.
Τόνισε ότι η Δημοκρατική Αριστερά στους δήμους επέλεξε σε άλλες περιπτώσεις αυτόνομες καθόδους, «αλλά και συνεργασίες, με προγράμματα και φερέγγυα πρόσωπα, με δυνάμεις των Οικολόγων-Πράσινων, του ΠΑΣΟΚ και του Συνασπισμού. Στις περιφερειακές αυτοδιοικήσεις, με δεδομένο τον έντονο πολιτικό χαρακτήρα τους, έχουμε αυτόνομη κάθοδο, με επικεφαλής στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς».
Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς έκανε αναφορά και στο νομοσχέδιο για το «φαστ τρακ» που προωθεί η κυβέρνηση για την επιτάχυνση των επενδύσεων και ζήτησε από την κυβέρνηση να το αποσύρει, τονίζοντας: «Είναι απαράδεκτο και επικίνδυνο η ανάγκη για επενδύσεις να οδηγήσει σε "επιταχύνσεις" που ανοίγουν τον δρόμο σε πολιτικά ανεξέλεγκτες αποφάσεις. Αποφάσεις που παρακάμπτουν τον έλεγχο της Βουλής και της δικαιοσύνης και διαμορφώνουν συνθήκες αδιαφάνειας στην αντιμετώπιση, τη διαχείριση και προστασία του δημόσιου αγαθού, του συμφέροντος και του περιβάλλοντος της χώρας. Το νομοθετικό πλαίσιο για τις επενδύσεις οφείλει να είναι σαφές, συγκεκριμένο και με υπαρκτό τον πολιτικό, κοινωνικό και δικαστικό έλεγχο των κυβερνητικών επιλογών. Κι΄ αυτό δεν συνιστά επιβράδυνση»

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

http://www.metarithmisi.gr/imgAds/epikentro_1.gif

Αναγνώστες