Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Πρόταση Μπουτάρη δημιούργησε ρήγμα Παπαγεωργόπουλου- Γκιουλέκα

enet.gr, 19:09 Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010
Αναταράξεις στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης και στις σχέσεις του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου με τον Κώστα Γκιουλέκα προκάλεσε η πρόταση του υποψηφίου δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη να κατανεμηθούν ισομερώς σε όλους τους συνδυασμούς των υποψηφίων δημάρχων οι διαφημιστικοί χώροι του Δήμου την προεκλογική περίοδο.


Με την πρόταση του Γ. Μπουτάρη συμφώνησαν οι παρατάξεις του ΛΑΟΣ και του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ του ΚΚΕ είπε ότι συμφωνεί με την ισομερή κατανομή, αλλά διαφωνεί με το «πνεύμα» του νόμου περί ευταξίας.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος πρότεινε να γίνει η κατανομή αναλογικά και επί ίσοις όροις, όπως ορίζει ο νόμος, με βάση τα ποσοστά των εκλογών του 2006, αλλά την ώρα που θα έμπαιναν ο δύο προτάσεις σε ψηφοφορία, εκπρόσωπος του συνδυασμού του υποψηφίου δημάρχου Κώστα Γκιουλέκα ενημέρωσε το σώμα ότι συμφωνεί με την πρόταση Μπουτάρη.

Ο δήμαρχος αποχώρησε από τη συνεδρίαση η οποία διακόπηκε και θα συνεχιστεί αύριο, αφού μεσολαβήσει σύσκεψη των επικεφαλής ή εκπροσώπων των συνδυασμών.

Αν υπάρξει ομοφωνία ως προς την κατανομή των χώρων δεν θα χρειαστεί να συζητήσει το θέμα το δημοτικό συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

http://www.metarithmisi.gr/imgAds/epikentro_1.gif

Αναγνώστες