Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Γ.Καμίνης: «Πλεονέκτημα το ακομμάτιστο παρελθόν μου»

 Από το Tvxs
Λογοδοσία, καταπολέμηση της σπατάλης, φτηνές λύσεις και δουλειά στο δρόμο υπόσχεται ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, Γιώργος Καμίνης. Μιλώντας στο tvxs.gr, δίνει έμφαση στους ανθρώπους που θα αναλάβουν νευραλγικές θέσεις και αποκαλύπτει ότι, εφόσον ο ίδιος εκλεγεί, στη θέση του ΓΓ του δήμου θα τοποθετήσει μία γυναίκα η οποία -σύμφωνα με πληροφορίες- «θα κάνει μπαμ». Ακολουθούν η περιγραφή και το βίντεο της συνέντευξης. *Εντάσσεται στο πλαίσιο αφιερώματος για τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.

Στηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ, τη Δημοκρατική Αριστερά και τους Οικολόγους Πράσινους, ο κ. Καμίνης εκφράζει την πεποίθηση ότι θα κερδίσει στην κάλπη το σημερινό δήμαρχο, στον οποίο απευθύνει μέσω του tvxs.gr το ερώτημα: «ειλικρινά πιστεύετε ότι παραδίδετε την πόλη καλύτερα απ’ ό,τι την παραλάβατε;». Άλλωστε, του καταλoγίζει πως «κρύβεται πίσω από το Μνημόνιο» και ότι ως υπουργός Υγείας, «με την πολιτική του στο φάρμακο, εκτίναξε το κόστος στα ύψη».
Ανάμεσα σε άλλα, κάνει λόγο για «μαύρη τρύπα» στα οικονομικά του δήμου Αθήνας, σημειώνοντας ότι στον ρ/σ Αθήνα 9.84 «τη χρονιά που πέρασε δόθηκαν 17,5 εκ. ευρώ», δηλαδή «όλο το κεφάλαιο που προοριζόταν για επενδύσεις». Ξετυλίγοντας τις προγραμματικές θέσεις του, μιλάει για «κοινωνικές κατοικίες» στη θέση των εγκαταλελειμμένων κτιρίων, διαπλάτυνση πεζοδρομίων και επίλυση του ζητήματος της καθαριότητας κατόπιν συνεννόησης με τους εργαζόμενους.
Τοποθετούμενος αναφορικά με την κυβερνητική πολιτική, και δη το Μνημόνιο, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «η χώρα ήταν με τη θηλιά στο λαιμό και έπρεπε να βρεθεί μια λύση». Σε αυτό το πλαίσιο, εκφράζει την άποψη ότι «η ευθύνη της κυβέρνησης» έγκειται στην περιστολή της σπατάλης και στη δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης. Ο ίδιος τάσσεται επί της αρχής, ανεξάρτητα από τυχόν «επιμέρους διαφωνίες», υπέρ του Καλλικράτη, ο οποίος «βάζει τέλος στο ‘δώσε και σε μένα μπάρμπα’» και «σπάει δεσμούς εξάρτησης με τα μεγάλα συμφέροντα».
Ερωτηθείς αν ανησυχεί για το ενδεχόμενο να επωμισθεί το πολιτικό κόστος από την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική, ως υποψήφιος και του ΠΑΣΟΚ, απαντά: «όταν μπαίνεις στην πολιτική, κάτι χάνεις, κάτι κερδίζεις». Επιπλέον, εξηγεί ότι επιδίωξε τη στήριξη του κυβερνώντος κόμματος, όχι απαραίτητα επειδή τον εκφράζει ιδεολογικά, αλλά για να διασφαλίσει μεγαλύτερες πιθανότητες εκλογικής νίκης, με απώτερο στόχο να επιφέρει αλλαγή στη δημοτική αρχή: «Αυτό, στη συγκεκριμένη περίπτωση, μόνο με το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να γίνει, εκτός από τις άλλες δυνάμεις, γιατί το άλλο πλειοψηφούν κόμμα ήδη στήριζε τον κ. Κακλαμάνη».

tvxs.gr |


tvxs.gr |
-


tvxs.gr |
-


Δεν υπάρχουν σχόλια:

http://www.metarithmisi.gr/imgAds/epikentro_1.gif

Αναγνώστες