Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Κριτική Κουβέλη στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης

 

Την αύξηση των δημοσίων εσόδων και την καταπολέμηση της ακρίβειας θέτει ως επείγουσες προτεραιότητες αλλαγής στην οικονομική πολιτική, η Δημοκρατική Αριστερά σύμφωνα με όσα δήλωσε σε ομιλία του ο Φώτης Κουβέλης από τον Πύργο της Ηλείας. Επίσης ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε ότι "κύριοι στόχοι πρέπει να είναι η εξασφάλιση πόρων για την τροφοδότηση των προγραμμάτων για τους ανέργους, για τις κοινωνικές πολιτικές, που καταρρέουν και η επαναφορά στη ζωή του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων".

"Προτεραιότητα αποτελεί η δραστική μείωση του πληθωρισμού που καλπάζει και των έμμεσων φόρων" πρόσθεσε ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Αναφερόμενος στη περαίωση, επισήμανε ότι η Κυβέρνηση επιβραβεύει τους φοροφυγάδες και ιδιαίτερα τους μεγάλους φοροφυγάδες.
"Τις ελλείψεις, παραλείψεις, την ανυπαρξία αποτελεσματικών ελεγκτικών και εισπρακτικών μηχανισμών, την αντικαθιστά απαράδεκτα η Κυβέρνηση με την περαίωση" δήλωσε ο ίδιος.
Όσον αφορά στις αυτοδιοικητικές εκλογές, δήλωσε πως αυτές θα πρέπει να στείλουν μηνύματα αλλά δεν μπορεί να μετατραπούν σε ένα είδος δημοψηφίσματος.
"Επιδιώκουμε υπεύθυνες πολιτικές, που θα αντιπαλεύουν συστηματικά και στην πράξη συντηρητικές επιλογές, τη στασιμότητα και τις οπισθοδρομικές διακυβερνήσεις στην αυτοδιοίκηση και θα προωθούν συγκεκριμένα και άμεσα πολιτικά και κοινωνικά αποτελέσματα χειροπιαστά για τους πολίτες" τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

http://www.metarithmisi.gr/imgAds/epikentro_1.gif

Αναγνώστες