Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Ο Κουβέλης θέλει ξεκάθαρο στίγµα

 Της Βούλας Κεχαγιά, ΝΕΑ, 21.5.11
Γωνίες και ξεκάθαρο στίγµα στον πολιτικό της λόγο θα επιδιώξει να δώσει το επόµενο διάστηµα η ∆ηµοκρατική Αριστερά, εκτιµώντας ως πιθανό το ενδεχόµενο πρόωρων εκλογών. Η σχετική επισήµανση προς την ηγεσία του κόµµατος έγινε άλλωστε και στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ∆ΗΜΑΡ στη διάρκεια της οποίας πολλά µέλη ζήτησαν διακριτό πολιτικό λόγο που να µην παραπέµπει ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ, πολλώ µάλλον στο ΠΑΣΟΚ. Η αρχή θα επιχειρηθεί ναγίνει µε αφορµή τη συζήτηση περί συναίνεσης των πολιτικών δυνάµεων της χώρας. Η ∆ηµοκρατική Αριστερά δεν ψήφισε πέρυσι το Μνηµόνιο, εποµένως στελέχη της διευκρινίζουν ότι δεν πρόκειται να δώσει στήριξη στο Μεσοπρόθεσµο Πρόγραµµα ∆ηµοσιονοµικής Προσαρµογής. Παράλληλα όµως διαφωνούν µε τη γραµµή του «µαύρου» που υιοθετούν άλλες όµορες πολιτικές δυνάµεις, όπως για παράδειγµα ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι η στείρα άρνηση χωρίς υλοποιήσιµες και πειστικές προτάσεις οδηγεί σε αδιέξοδο.
«Θα κινηθούµε στη γραµµή συναίνεση προς τα έξω και όχι προς τα µέσα», επισηµαίνει ο Θόδωρος Μαργαρίτης, µέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόµµατος, εξηγώντας ότι η ∆ηµοκρατική Αριστερά µπορεί µεν να µη συναινέσει για τη συνέχιση της εφαρµογής του Μνηµονίου, ωστόσο θα συναινέσει για να σταλεί ένα µήνυµα-πίεση προς τους Ευρωπαίους ότι δεν µπορούν να απαιτούν την υλοποίηση υπερβολικών αξιώσεων.

Την ίδια ώρα ο Φώτης Κουβέλης επιµένει στην άποψη που έχει διατυπώσει και στο παρελθόν και συµπτωµατικώς (;) είναι σχεδόν ταυτόσηµη µε τη θεωρία που ανέπτυξε προσφάτως ο Κ. Σηµίτης, ότι µία ήπια αναδιάρθρωση του χρέους – χωρίς κούρεµα, αλλά µε επιµήκυνση του χρέους και µείωση των επιτοκίων µαζί µε επαναδιαπραγµάτευση του Μνηµονίου – θα µπορούσε να αποτελέσει µια δραστική λύση στο οικονοµικό πρόβληµα.

Στην πρώτη γραµµή θα βρεθούν και τα ζητήµατα της καθηµερινότητας µε τη βία και την εγκληµατικότητα να ταλανίζουν το Κέντρο της Αθήνας. Προς αυτήν την κατεύθυνση η ∆ΗΜΑΡ θα επιχειρήσει να στείλει το µήνυµα πως η ασφάλεια των πολιτών είναι δικαίωµα, ζητώντας αυστηρή αντιµετώπιση όλων εκείνων που προκαλούν ακρότητες και χρησιµοποιούν τη βία για να εκφραστούν.

Εκ παραλλήλου θα δοθεί ιδιαίτερα έµφαση και στα οικολογικά ζητήµα τα καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη µία προσπάθεια σε συνεργασία µε όλα τα πολιτικά κόµµατα να συγκεντρωθούν υπογραφές εναντίον των πυρηνικών. Η σχετική κουβέντα άνοιξε µε αφορµή τα πρόσφατα γεγονότα στην Ιαπωνία, όταν στο συνέδριο του κόµµατος ο Φ. Κουβέλης έθεσε το ζήτηµα αποσπώντας την κατ’ αρχήν συµφωνία του Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, της Ντ. Μπακογιάννη, όπως επίσης του ΣΥΝ και των Οικολόγων Πράσινων.

Για το Μνηµόνιο: «Συναίνεση προς τα έξω και όχι προς τα µέσα»
Για το χρέος ο Φώτης Κουβέλης επιµένει στην άποψη για ήπια αναδιάρθρωση χωρίς κούρεµα αλλά µε επιµήκυνση, µείωση επιτοκίων και επαναδιαπραγµάτευση του Μνηµονίου

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αφού απέσπασε τη συμφωνία των Παπανδρέου και Ντόρας τα πιάσαμε τα λεφτά μας. Αν συμφωνείσε κάτι η Ντόρα πρέπει να το αποφεύγουμε όπως ο διάβολος το λιβάνι. Αλλά τι λέω. Κουβέλης - Ντόρα - Καρατζαφύρερ όλοι μαζί χέρι χέρι υπερ του μνημονίου του παπανδρέου. Έτσι, χωρίς ντροπή!

Σιωπηλός αναγνώστης είπε...

Ισως τελικά η ΔΗΜΑΡ θα έπρεπε να αφαιρέσει το "Αριστερά" απο την ονομασία, μπάς και γλυτώσει απο τα αριστερά τρόλ.

Ετσι κι αλλιώς η λέξη είναι πια ένα τσούφιο κέλυφος..

--Liberté, égalité, fraternité

Ανώνυμος είπε...

...μόνο τα τρίχρονα, οι θρησκόληπτοι και κάτι "αριστεροί" σχηματίζουν αποψη με τον τρόπο αυτό: Τι είπε ο τάδε να πούμε το αντίθετο - κι ας έχει πει οτιδήποτε.

Αφιερωμένο λοιπόν, είναι και στα Ισπανικά που τα βρίσκετε του γούστου σας: http://www.youtube.com/watch?v=_1Tve7OA1tU

Ανώνυμος είπε...

Οντως,πρεπει να αφαιρεθει το "Αριστερα" απο το συγκεκριμενο μορφωμα...Σε αυτο συμφωνουμε απολυτως...

Ανώνυμος είπε...

Οι πιθανότητες να κάνει κανείς ένα σοβαρό σχόλιο όσο παει και μειώνονται. πετάει μια μπαρούφα και παει στο παρακάτω....καφενείο.

http://www.metarithmisi.gr/imgAds/epikentro_1.gif

Αναγνώστες