Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Κουβέλης: Οχι στη συναίνεση που διατάζουν οι Βρυξέλλες

Απορρίπτει τα περί συναίνεσης που εκπέμπουν κυβέρνηση και Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φ. Κουβέλης, αντιπροτείνοντας, ωστόσο, κοινό μήνυμα όλων των δυνάμεων προς τους ευρωπαίους για τα όρια αντοχής της χώρας.Χαρακτηρίζει τα κελεύσματα των Βρυξελλών ως «εντολές που παίρνουν πλέον χαρακτήρα διαταγών» και εκτιμά ότι καμμία πολιτική δύναμη δεν προτίθεται να εκχωρήσει την πολιτική της θέση για τα ζητήματα της οικονομίας σε ένα γενικό και αόριστο κλίμα συναίνεσης.Όπως επεσήμανε την Τετάρτη στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ «δεν πρέπει δε να αποκλείεται ότι πίσω από τις δηλώσεις του Όλι Ρεν για το κλίμα συναίνεσης μπορεί ενδεχομένως να κρύβεται και η επιλογή “ας πάει η Ελλάδα σε εκλογές”».

Επίσης, σχολιάζοντας πιο συγκεκριμένα τα περί συναίνεσης ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι «εκεί που μπορεί να υπάρξει μια κοινή θέση όλων των πολιτικών δυνάμεων, είναι μια απεύθυνση ενιαίας πολιτικής θέσης προς τους ευρωπαίους εταίρους για τα όρια αντοχής της χώρας. Διαφορετικά δεν μπορεί να καλείται κάποιος σε μια συναίνεση αόριστη και αφηρημένη».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πάντως ο λόγος του Φ.Κ., δεν βλέπω να απέχει πολύ από εκείνον του Συνασπισμού. Αυτή η δήλωση, κάτι μου κάνει παρόμοιο με το "διευθυντήριο των Βρυξελλών", που έλεγε ο Σύριζα παλιότερα.
Δηλαδή, ποιος νοήμων πολίτης αμφιβητεί την ανάγκη εθνικής συναίνεσης σε μια τέτοια δύσκολη περίοδο; Πέρα από την όποια κριτική στην κυβέρνηση.
Σωτήρης Στ.

http://www.metarithmisi.gr/imgAds/epikentro_1.gif

Αναγνώστες