Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Σε κρίσιμη κατάσταση διαδηλωτής που τραυματίστηκε στα επεισόδια μετά το συλλαλητήριο

Orestis Panagiotou/European Pressphoto Agency
Violence Mars Greek General Strike, The wall street journal
φωτορεπορτάζ απο την πορεία
www.in.gr, www.alfavita.gr, www.newcode.gr
Τουλάχιστον δώδεκα τραυματίες, ένας εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση, είναι ο απολογισμός των επεισοδίων που σημειώθηκαν κατά τη λήξη της κεντρικής απεργιακής πορείας στο Σύνταγμα. Ένας 30χρονος άνδρας μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαια με επισκληρίδιο αιμάτωμα στο κρανίο και εισήχθη άμεσα στο χειρουργείο, καθώς κινδύνευε άμεσα η ζωή του. Σύμφωνα με την τοπική ΕΙΝΑΠ, του συνδικαλιστικού φορέα των ιατρών του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «σε βαριά, προθανάτιο κατάσταση, με ανισοκορία και τεράστιο επισκληρίδιο αιμάτωμα». Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 30χρονος δέχθηκε το πλήγμα στο κεφάλι στην αρχή της Πανεπιστημίου, μπροστά σε γνωστό μεγάλο πολυκατάστημα της περιοχής.

Το ΕΚΑΒ δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για μεταφορά τραυματιών από την Πανεπιστημίου. Σύμφωνα με πληροφορίες 12 άτομα μεταφέρθηκαν στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας, το οποίο εφημέρευε χθες Τετάρτη.
Τα πρώτα επεισόδια σημειώθηκαν στην αρχή της οδού Πανεπιστημίου, στο Σύνταγμα, μπροστά στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία. Διαδηλωτές που βρίσκονταν στο σώμα της πορείας πέταξαν κροτίδες και βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν κάνοντας εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων.
Στη συνέχεια οι συγκρούσεις εξελίχθηκαν σε πετροπόλεμο, με τους διαδηλωτές να σπάνουν κομμάτια μαρμάρου από καταστήματα επί της Πανεπιστημίου και μέχρι το ύψος της οδού Εμμανουήλ Μπενάκη.
Οι συμπλοκές επεκτάθηκαν στα Εξάρχεια, όπου οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε κάδους και έγιναν συγκρούσεις με άνδρες των ΜΑΤ, που έκαναν χρήση χημικών. Στη συνέχεια οι συγκρούσεις επικεντρώθηκαν στην περιοχή γύρω από τις οδούς Τζωρτζ και Στουρνάρη, όπου ομάδα διαδηλωτών είχε οχυρωθεί νωρίτερα μέσα στο Πολυτεχνείο.
Από την τοπική επιτροπή της ΕΙΝΑΠ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία γίνεται λόγος για «βαρβαρότητα» και δεκάδες τραυματίες που διακομίστηκαν «χτυπημένοι από τα ΜΑΤ».
Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται πως «δεκάδες τραυματισμένοι-χτυπημένοι από τα ΜΑΤ διαδηλωτές διακομίστηκαν με το ΕΚΑΒ ή ήλθαν μόνοι τους στο νοσοκομείο μας. Οι περισσότεροι με θλαστικά τραύματα στο κεφάλι.
»Ανάμεσά τους 30χρονος διαδηλωτής που διακομίστηκε σε βαριά, προθανάτιο κατάσταση, με ανισοκορία και τεράστιο επισκληρίδιο αιμάτωμα. Αυτήν τη στιγμή χειρουργείται από συναδέλφους μας που αγωνίζονται να σώσουν τη ζωή του».
Με την ανακοίνωσή της η τοπική ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει «την αστυνομική αυθαιρεσία και βαρβαρότητα» και «όλα τα μέλη της ελληνικής κυβέρνησης και τον πρωθυπουργό της χώρας για την δολοφονική απόπειρα ενάντια στον συγκεκριμένο συμπολίτη μας που είναι σε βαριά κατάσταση και κινδυνεύει η ζωή του, αλλά και ενάντια σε όλους τους άλλους διαδηλωτές».
«Η βία και η καταστολή ενάντια στο λαό που αντιστέκεται έχουν κοντά ποδάρια» συνεχίζει η ανακοίνωση και καταλήγει «Δεν θα ησυχάσουμε μέχρις ότου τιμωρηθούν οι ένοχοι της δολοφονικής απόπειρας».
Περίπου 20.000 διαδηλωτές συμμετείχαν στην πορεία της Τετάρτης, σύμφωνα με  πηγή της αστυνομίας.

----------------------
Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης του τραυματία το in.gr θεωρεί υποχρέωσή του να ενημερώσει τους αναγνώστες του για το συγκεκριμένο θέμα. 

Σε κρίσιμη κατάσταση διαδηλωτής 

www.newscode.gr
Με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις νοσηλεύεται στο Γενικο Κρατικό Νίκαιας ένας 30χρονος διαδηλωτής που τραυματίστηκε στα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.
Αυτή την ώρα χειρουργείται και η κατάσταση της υγείας του κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη.
Σε έστια έντασης έχει μετατραπεί η οδός Στουρνάρη, όπου διαδηλωτές έσπασαν πριν λίγο κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών.
Ομάδα αντιεξουσιαστών έχει κλειστεί στο Πολυτεχνείο και επιδίδεται σε κλεφτοπόλεμο με τις δυνάμεις της Αστυνομίας.
Έξι διαδηλωτές έχουν μεταφερθεί στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας ενας εκ των οποίων σοβαρά τραυματισμένος στο κεφάλι.
Τέσσερα άτομα αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα από τη χρήση χημικών. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν και δύο αστυνομικοί.
Σε 24 προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία κατά τη διάρκεια των σημερινών επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας.
Οχτώ άτομα αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα από τη χρήση χημικών, ενώ μία κοπέλα τραυματίστηκε στο κεφάλι. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν και δύο αστυνομικοί.
Αυτή τη στιγμή τα επεισόδια βαίνουν προς εκτόνωση, καθώς μόνο μια μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών έχει κλειστεί στο Πολυτεχνείο και επιδίδεται σε κλεφτοπόλεμο με τις δυνάμεις της Αστυνομίας.
Νωρίτερα σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών.


Μολότοφ και πετροπόλεμος
Αντιεξουσιαστές πέταξαν βόμβες μολότοφ στην οδό Στουρνάρη, ενώ κατά διαστήματα επιδίδονταν σε πετροπόλεμο με τις δυνάμεις της Αστυνομίας.
Στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου, έξω από το σπίτι του 44χρονου άτυχου πατέρα που δολοφονήθηκε χθες, έχουν συγκεντρωθεί περίπου 30 άτομα, χωρίς προς το παρόν να υπάρχει ένταση.
Ομάδες που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο συγκρούστηκαν με την Αστυνομία στην οδό Πανεπιστημίου.
Η ατμόσφαιρα στο κέντρο έγινε αποπνικτική καθώς οι άνδρες των ΜΑΤ έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών.
Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο κέντρο της πόλης για τη συμμετοχή στις μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις.
Τα μπλοκ των διαδηλωτών έφτασαν στη Βουλή, όπου φώναξαν ρυθμικά «κλέφτες – κλέφτες».
Η μεγάλη πορεία των συνδικάτων ξεκίνησε από το Πεδίον του Άρεως με κατεύθυνση προς το Σύνταγμα. Η διαδήλωση πέρασε από την οδό 3ης Σεπτεμβρίου από το σημείο όπου χθες έχασε τη ζωή του ένας 44χρονος πατέρας από επίθεση ληστών.



Στο Πεδίον του Άρεως η προσυγκέντρωση
Εκεί είχαν συγκεντρωθεί κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι δεν άφηναν την συγκέντρωση να περάσει αν δεν έψελναν όλοι μαζί τον εθνικό ύμνο. Κλειστή η οδός Πατησίων.
Στην κεφαλή της πορείας βρισκόταν η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, ενώ στο ύψος της πλατείας Κλαυθμώνος η διαδήλωση «έσπασε» στα δύο.
Οι μισοί διαδηλωτές βρίσκονταν πάνω από την πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ οι άλλοι μισοί από κάτω.
Ολοκληρώθηκε η πορεία του ΠΑΜΕ
Ολοκληρώθηκε η πορεία του ΠΑΜΕ η οποία αποτελούμενη από περίπου 3.000 διαδηλωτές κατευθύνθηκε προς τη Βουλή, και επέστρεψε και πάλι στην Ομόνοια. Κλειστές παραμένουν η οδός Σταδίου και η οδός Πανεπιστημίου.
Τα συνδικάτα με το σύνθημα «ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ» την «κρίση να πληρώσουν οι έχοντες και φοροκλέφτες» καλούν τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να απεργήσουν μαζικά.
ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αλλά και επιμέρους κλάδοι διαμαρτύρονται για την ανεργία, που εκτοξεύτηκε στο 15,1%, (σ.σ επίσημη ανεργία). Ζητούν τήρηση των συλλογικών συμβάσεων, προστασία των εργατικών δικαιωμάτων και σεβασμό της δημόσιας περιουσίας.


Ποιοι απεργούν
Στην απεργία συμμετέχουν: υπάλληλοι του Δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων, εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, τραπεζοϋπάλληλοι, δημοτικοί υπάλληλοι, δικαστικοί υπάλληλοι, δάσκαλοι, καθηγητές, γιατροί, νοσηλευτές, γιατροί του ΙΚΑ, δημοσιογράφοι, μηχανικοί, δικηγόροι συμβολαιογράφοι, οικοδόμοι και ναυτεργάτες.
Οι γιατροί
Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν νοσοκομεία, κέντρα υγείας, υπηρεσίας του ΙΚΑ και το ΕΚΑΒ. Στην κινητοποίηση συμμετέχει με αποχή ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.
Οι γιατροί πραγματοποιούν ξεχωριστή συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας και στη συνέχεια πορεία στη Βουλή.



 www.alfavita.gr

ΣΟΚ: Προθανάτια η κατάσταση του 30χρονου διαδηλωτή από το χτύπημα των ΜΑΤ.Μεταφέρθηκε στην Μονάδα Εντατικής μετά το 3ώρο χειρουργείο -- Δείτε φωτο από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα
ρεπορτάζ: alfavita.gr

Το χειρουργείο τελείωσε λίγο πριν τις 19:00  και σύμφωνα με τον γιατρό σταμάτησε η αιμορραγία και μεταφέρθηκε σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου βρίσκεται διασωληνωμένος.
Οι γιατροί του νοσοκομείου της Νίκαιας εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση:
"Δεκάδες τραυματισμένοι – χτυπημένοι από τα ΜΑΤ διαδηλωτές διακομίστηκαν με το ΕΚΑΒ ή ήλθαν μόνοι τους στο νοσοκομείο μας. Οι περισσότεροι με θλαστικά τραύματα στο κεφάλι. Ανάμεσά τους 30χρονος διαδηλωτής που διακομίστηκε σε βαριά, προθανάτιο κατάσταση, με ανισοκορία και τεράστιο επισκληρίδιο αιμάτωμα.
Αυτήν τη στιγμή χειρουργείται από συναδέλφους μας που αγωνίζονται να σώσουν τη ζωή του.
Καταγγέλλουμε την αστυνομική αυθαιρεσία και βαρβαρότητα."
Ο τραυματίας έχει επισκληρίδιο αιμάτωμα. Μόλις έφτασε στο νοσοκομείο της Νίκαιας υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία.
Τα στοιχεία του νέου έχουν γίνει γνωστά. Η alfavita.gr παρακολουθεί από κοντά το τραγικό αυτό γεγονός και θα ενημερώσει σύντομα.
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες υπάρχουν πάνω από 8 τραυματίες από χτυπήματα των ΜΑΤ ενώ έχουν γίνει 24 προσαγωγές. Κάποιοι διαδηλωτές τραυματίες από τις βίαιες επιθέσεις των ΜΑΤ νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή στο ΚΑΤ με σοβαρά τραύματα.
Οι περισσότερες προσαγωγές έγιναν στο ύψος Πανεπιστημίου και Αμερικής και σποραδικά συνεχίστηκαν στα Προπύλαια και στα Εξάρχεια.
Σύμφωνα με πληροφορίες που φθάνουν στην alfavita.gr 30χρονος χτυπήθηκε πολύ σοβαρά στην οδό Πανεπιστημίου από τα ΜΑΤ και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο χειρουργείο στο νοσοκομείο της Νίκαιας. Η ζωή του κινδυνεύει.

]


























ΠΑΤΡΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Click to play
Greece's debt deepening
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

http://www.metarithmisi.gr/imgAds/epikentro_1.gif

Αναγνώστες