Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Ανακοινώσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς

Κοινωνικό μέτωπο για το ευρωμόλογο και τον μηχανισμό διαχείρισης χρέους
"Είναι αναγκαία η σύμπηξη ενός πολιτικού αλλά και κοινωνικού ευρωπαϊκού μετώπου και η διασφάλιση ευρύτερων συμμαχιών, όχι μόνο από τις χώρες του Νότου, για τη στήριξη του Μόνιμου Μηχανισμού αντιμετώπισης κρίσεων που θα διαδεχτεί το 2013 το υφιστάμενο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας με σταθερή πρόνοια για αποτροπή εξαιρετικά δυσάρεστων παρενεργειών από την εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα για τα κράτη που θα αντιμετωπίζουν μελλοντικά προβλήματα ρευστότητας ή φερεγγυότητας."
Στο πλαίσιο αυτό επαναλαμβάνουμε την πρότασή μας, που είναι και θέση της ευρωπαϊκής αριστεράς, για την έκδοση ευρωομολόγου και τη δημιουργία ενός μηχανισμού κοινής διαχείρισης του χρέους.
Όχι στις αυξήσεις των τιμών των διοδίων
«Η τρίτη αύξηση των διοδίων μέσα σε ένα χρόνο προκαλεί τους πολίτες που βλέπουν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται συνεχώς. Είναι απαράδεκτο ανά 50 χιλιόμετρα περίπου να υπάρχουν σταθμοί διοδίων και μάλιστα σε εθνικές οδούς που δεν δικαιολογούν όλες τον τίτλο τους.  Η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών οφείλει να επανεξετάσει τις συμβάσεις με τις κατασκευαστικές εταιρείες αναφορικά με τα διόδια σε σχέση και αντιστοιχία με τις παρεχόμενες από αυτές υπηρεσίες προς τους πολίτες».
 Θετικό βήμα η επίσκεψη του Μπουλέντ Αριντς, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

«Η επίσκεψη του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης, Μπουλέντ Αριντς,
στο Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι ένα θετικό βήμα. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη τούρκου κυβερνητικού αξιωματούχου στο Φανάρι μετά το 1952. Σε μια περίοδο όπου ανοίγουν και πάλι πολλά ζητήματα που άπτονται των ελληνοτουρκικών σχέσεων, η εξέλιξη αυτή ας αποτελέσει έναν κρίκο στην αλυσίδα των κινήσεων που πρέπει να επακολουθήσουν και από τις δυο πλευρές, προκειμένου να υπάρξει εξομάλυνση των σχέσεων Ελλάδας και Τουρκίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

http://www.metarithmisi.gr/imgAds/epikentro_1.gif

Αναγνώστες