Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Γ. Καμίνης Επιρρίπτει ευθύνες σε όσους οδήγησαν σε αδιέξοδο τους 300 μετανάστες


Το Βήμα-ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΑ | Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011 [ 21:04 ]
Ευθύνες σε όσους οδήγησαν σε αδιέξοδο τους 300 μετανάστες με την εγκατάστασή τους στη Νομική, αλλά και σε κρίση, όπως είπε, την πόλη της Αθήνας επέρριψε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γ. Καμίνης. Διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος Αθηναίων είναι πρόθυμος να παράσχει ανθρωπιστική βοήθεια, αλλά διεμήνυσε «προς κάθε κατεύθυνση» ότι ο Δήμος Αθηναίων «δεν προτίθεται όμως να επωμισθεί ευθύνες που δεν του ανήκουν ». Οσον αφορά το ζήτημα του πανεπιστημιακού ασύλου, τάχθηκε υπέρ «μίας μη βίαιης λύσης».

Παράλληλα, απέρριψε την πρόταση που απηύθυνε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας ο οποίος πρότεινε «εφ’ όσον και η επιτροπή των αγωνιζόμενων μεταναστών το επιθυμεί, να μεταφερθούν ασφαλώς σε ένα δημοτικό γυμναστήριο προκειμένου να συνεχίσουν το δίκαιο αγώνα τους». Ο κ. Καμίνης σημείωσε χαρακτηριστικά: «Στις συγκεκριμένες συνθήκες η παραχώρηση χώρου από τον Δήμο για άγνωστο χρονικό διάστημα ισοδυναμεί με την ανάληψη αυτής της ευθύνης. Ιδίως, όταν αβασάνιστα ζητείται από το Δήμο «δημοτικό γυμναστήριο» ή «γήπεδο» για να στεγάσει επ΄ αόριστον 300 απεργούς πείνας!».

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αθηναίων επεσήμανε ότι «η Δημοκρατία μας έχει νόμους, για τους οποίους οφείλουν να είναι ενήμεροι όλοι, μεμονωμένοι πολίτες και πολιτικές οργανώσεις ώστε να αναλαμβάνουν και την ευθύνη των δημόσιων δράσεών τους. Δυστυχώς στη συγκεκριμένη υπόθεση της Νομικής οδηγήθηκαν κατά τρόπο ανεύθυνο σε αδιέξοδο 300 άνθρωποι». Οπως σημείωσε «αντί να συζητηθούν επί της ουσίας τα συγκεκριμένα προβλήματα και αιτήματα τους, έχει δημιουργηθεί μια κρίση στην πόλη μας, διότι όχι μόνο κάποιοι τους συμβούλευσαν λάθος αλλά και διότι αποφεύγουν τώρα να δώσουν λύση στο πρόβλημα που οι ίδιοι δημιούργησαν».

Οπως είπε ο κ. Καμίνης, ο Δήμος Αθηναίων διευκρίνισε στις πρυτανικές αρχές- όταν ζητήθηκε η συμβολή του- ότι «μπορεί να αναλάβει ανθρωπιστική βοήθεια στους ανθρώπους αυτούς όχι όμως και να επωμιστεί την ευθύνη αυτής της κατάστασης». Επίσης πρόσθεσε ότι «δεν θα υποδείξει στις πρυτανικές αρχές το πώς θα χειριστούν το θέμα του ασύλου, συντάσσεται πάντως υπέρ μίας μη βίαιης λύσης».

Πυρά κατά του κ. Καμίνη εξαπέλυσε, με αφορμή τις δηλώσεις του για την υπόθεση των εμταναστών στη Νομική, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Αθηναίων κ. Ν. Κακλαμάνης. «Ο Γιώργος Καμίνης, αν δεν το γνωρίζει είναι πλέον δήμαρχος Αθηναίων», υπογράμμισε ο κ. Κακλαμάνης, τονίζοντας ότι για δεύτερη φορά, μετά από το σοβαρό ζήτημα των συμβασιούχων, δεν καταθέτει λύση για την αντιμετώπιση προβλήματος που έχει προκύψει. «Κάποτε θα πρέπει, να το κάνει», υπογράμμισε. Ταυτόχρονα, ο κ. Κακαλάμανης επεσήμανε ότι «οι ευθύνες της κυβέρνησης και ιδιαίτερα των αρμοδίων υπουργών κ.κ. Γιάννη Ραγκούση και Χρήστου Παπουτσή είναι μεγάλες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

http://www.metarithmisi.gr/imgAds/epikentro_1.gif

Αναγνώστες