Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ζητούν οι Γερμανοί βιομήχανοι


O πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανιών ζητά πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανιών Βιομηχανιών (ΒDI) Χανς-Πέτερ Κάιτελ ζητά να διαμορφωθεί άμεσα ένα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας, προκειμένου να ηρεμήσουν οι αγορές.
«Μόνο μέσω μιας αναδιάρθρωσης μπορεί η Ελλάδα να απελευθερωθεί από την κρίση χρέους», εκτιμά ο κ. Κάιτελ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Handelsblatt (Χάντελσμπλατ, έκδ. Παρασκευής 21.01.11). Ο κ. Κάιτελ διαπιστώνει ότι ήδη σήμερα το βάρος του χρέους είναι δυσβάσταχτο και θα συνεχίσει να αυξάνεται. «Πρέπει να διατυπώσουμε μία λύση για τη χώρα. Αυτή μπορεί να είναι μόνον η αναδιάρθρωση με μέτρο. Οι πιστωτές, κάτοχοι ομολόγων της Ελλάδας το γνωρίζουν αυτό και έχουν ενσωματώσει από καιρό τις απώλειες», λέει ο κ. Κάιτελ.


Ο πρόεδρος του BDI καλεί τις χώρες της Ευρωζώνης να αποσαφηνίσουν άμεσα το τοπίο. «Είναι αντιπαραγωγικό, να οξύνεται τεχνητά η κατάσταση μέχρι 2013 για να γίνεται μετά τομή στα χρέη», λέει ο κ. Κάιτελ παραπέμποντας στο μόνιμο μηχανισμό που θα τεθεί σε λειτουργία στα μέσα του 2013. Υποστηρίζει δε ότι «το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης χρεών είναι προτιμότερο να ξεκινήσει σήμερα παρά αύριο».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

http://www.metarithmisi.gr/imgAds/epikentro_1.gif

Αναγνώστες