Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Φ. Κουβέλης: Να αρνηθεί η κυβέρνηση το ξεπούλημα

Ελευθεροτυπία, 14.2.11
Ιταμή χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, την παρέμβαση των εκπροσώπων της τρόικας υπέρ της πώλησης δημόσιας περιουσίας, επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση επειδή «επέτρεψε με τη στάση της τέτοιες συμπεριφορές». Παράλληλα, ζήτησε από την κυβέρνηση να αποσαφηνίσει τη θέση της, όσον αφορά στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.
"Η εκλογολογία διαμορφώνει ρευστότητα και μεγαλύτερη αποσταθεροποίηση για την οικονομία", υπογράμμισε ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του κόμματος, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στον Πειραιά. Δήλωσε, πάντως, ότι η Δημοκρατική Αριστερά είναι έτοιμη  να δώσει τη μάχη με τις δικές της δυνάμεις.

Αναφορικά με την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, ο Φ. Κουβέλης τόνισε ότι πρέπει να έχει βασικό γνώμονα και σταθερή επιλογή το δημόσιο συμφέρον. Κάλεσε την κυβέρνηση,  "πέρα από επικοινωνιακούς χειρισμούς", να αρνηθεί τα σχέδια για τοξεπούλημά της. 

Ολόκληρη η δήλωση

«Η τρόικα ξεπέρασε τα όρια συμπεριφοράς απέναντι σε κυρίαρχο κράτος, με ύφος ιταμό και απαράδεκτο περιεχόμενο απαιτήσεων» σχολίασε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης αναφερόμενος στην χθεσινή συνέντευξη των εκπροσώπων της Τρόικας.
Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες, γιατί επέτρεψε σε εκπροσώπους των δανειστών να ξεπερνούν τα όρια τους. Είναι υπόλογη στον ελληνικό λαό για τις ακολουθούμενες πολιτικές της».

Αναφερόμενος στην πρόσκληση του υπουργού Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, σε διάλογο για το τριετές δημοσιονομικό πλαίσιο, ο κ. Κουβέλης σημείωσε: «Η Δημοκρατική Αριστερά δεν συναινεί σε πολιτικές και μέτρα που εξουθενώνουν και διαλύουν την κοινωνία. Οι επιλογές της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των ελλειμμάτων και του χρέους είναι κοινωνικά άδικες και αναποτελεσματικές.

Η Δημοκρατική Αριστερά θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών, καταθέτοντας τις δικές της θέσεις, που είναι αντίθετες με την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και τα συνεχή πακέτα μέτρων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

http://www.metarithmisi.gr/imgAds/epikentro_1.gif

Αναγνώστες