Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Ο αγώνας των γιατρών και οι κακοί δημοσιογράφοι


Του Κλέαρχου Τσαουσίδη, Η ΑΥΓΗ - 18/2/2011
Διάβασα με προσοχή το κείμενο της κ। Ε. Ηλιοπούλου για την κατάληψη των γιατρών και τα δεινά που επιφυλάσσει η κυβέρνηση στον ταλαιπωρημένο και πενόμενο κλάδο τους με τη βοήθεια των πουλημένων («στρατευμένων» τους λέει) δημοσιογράφων.
Θα αποφύγω τον πειρασμό να απαντήσω επί της ουσίας, διότι προφανώς εγώ ζω στην Ελλάδα και η κ। Ηλιοπούλου στην Αυστρία, στη Νορβηγία ή στην Ελβετία. Οπότε είναι λογικό να υπερασπίζεται τους απεργούντες συναδέλφους της γιατρούς. Το αν ο ελεύθερος επαγγελματίας κάνει απεργία ή λοκ άουτ, ας το αφήσω. Όπως και κάποια ξεχασμένα για ταξική αλληλεγγύη και άλλες ανοησίες.

Επί του κειμένου λοιπόν: Όπως δεν μπορώ να αποκαλέσω όλους τους χειρουργούς απατεώνες διότι ο ένας μου ζήτησε 6.000 ευρώ, ο άλλος 4.500 και ο τρίτος 2.800 για να χειρουργήσει συγγενικό μου πρόσωπο με πρόβλημα στον θυρεοειδή (το ότι είναι ασφαλισμένη στο ΙΚΑ έχει σημασία, κ. Ηλιοπούλου;), έτσι απαιτώ και από σας, όταν μιλάτε για δημοσιογράφους, να είστε πιο συγκεκριμένη.
Καταλαβαίνω ότι είστε άσχετη με το θέμα, όπως κι εγώ με την επιστήμη σας, αλλά ειλικρινά με εκπλήσσει το γεγονός ότι στέλνετε επιστολή στην "Αυγή" (και σ’ αυτήν δημοσιογράφοι δουλεύουν) για να καταγγείλετε τους πουλημένους του δικού μας επαγγέλματος (και ας αφήσουμε τα του λειτουργήματος για τους παπάδες). Τη διαβάζετε την "Αυγή"; Διαβάζετε τι γράφουν άλλα έντυπα για τους κυβερνητικούς ερασιτεχνισμούς (το λέω όσο πιο κομψά μπορώ) στο θέμα της Υγείας; Αυτοί τι είναι, νοσοκόμοι του Τύπου;
Προφανώς βλέπετε μόνον τηλεόραση και μάλιστα αυτά τα κανάλια που παραπληροφορούν για να εξυπηρετούν τα οικονομικά συμφέροντα των αφεντικών τους (που κάποια εμπλέκονται και σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια, όπου συνάδελφοί σας διευκολύνουν το άρμεγμα τους ασθενούς).
Έτσι μας αποπαίρνετε όλους, με τη γενίκευσή σας, γιατί προβάλλουμε (όλοι, συμφωνώ) μονίμως το φακελάκι. Αλήθεια, σεις το καταδικάζετε; Κάνατε καμιά κατάληψη γι’ αυτό ή είναι σπάνια περίπτωση; Ας είναι. Εγώ πρώτος λέω ότι δεν το ζητούν όλοι, αλλά πολλοί. Όπως πολλοί είναι οι δημοσιογράφοι τελάληδες των προϊόντων των αφεντικών τους. Υπάρχουν όμως κι άλλοι, αλλά σεις μάλλον από τα κανάλια ενημερώνεστε και προφανώς το Mega ή το Alter (ή μήπως το Star;).
«Ειρωνεύονται οι δημοσιογράφοι», «οι δημοσιογράφοι ξέχασαν», «οι ξερόλες ξέχασαν» και μας θυμίζετε τη δημοσιογραφική δεοντολογία. Τον Όρκο του Ιπποκράτη μπορείτε να τον θυμίσετε στους συναδέρφους σας του ΙΚΑ (που πήραν στην κατάληψη και τα συνταγολόγια που οι ίδιοι μας λένε ότι απαγορεύεται να βγουν από το ΙΚΑ);
Φοβούμαι πως με την άκριτη προσέγγισή σας νομιμοποιείτε όλους όσοι με αφέλεια ή κακότητα ομιλούν εν γένει για τους «γιατρούς που ρουφάνε το αίμα των ασθενών», για τους γιατρούς που «μόλις πας στο ΙΚΑ σου δίνουν την κάρτα για να σε εξυπηρετήσουν (όχι βέβαια αφιλοκερδώς) στο ιδιωτικό τους ιατρείο», για τους γιατρούς που σε ρίχνουν σε μια αναμονή μηνών (και ας πεθαίνεις) διότι ξέχασες να καταβάλεις τα περατάρικα.
Καλή μου κυρία, αν είστε νέα, σας κατανοώ. Αν είστε όμως ώριμη, σας καταλογίζω τη συνήθη πρακτική όλων των εν Ελλάδι πονηρών (τι να κάνω, εσείς αρχίσατε τις γενικεύσεις), που, αντί να τα βάλουν με τον γάιδαρο (και εν προκειμένω γάιδαρος είναι η κυβέρνηση αλλά και οι συνάδελφοί σας και ενδεχομένως κι εσείς), χτυπάτε το σαμάρι.
Για τα υπόλοιπα, σας παραπέμπω στο κείμενο του Στάθη (στην «Ελευθεροτυπία», 9 Φεβ. 2011) για τους τρομοκράτες δημοσιογράφους των καναλιών (για να μη σας υποδείξω και δικά μου και θεωρηθώ επηρμένος).
Σεις μπορείτε να μου υποδείξετε μιαν επιστολή, ένα άρθρο γιατρού για την αθλιότητα στο ΙΚΑ ή στα δημόσια νοσοκομεία; Θα τη στείλω αμέσως σε 700 αποδέκτες διαδικτυακά.
Με θυμό
Κλέαρχος Τσαουσίδης
Δημοσιογράφος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

http://www.metarithmisi.gr/imgAds/epikentro_1.gif

Αναγνώστες