Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Η ξαφνική αποχώρηση Αλαβάνου αιφνιδιάζει τον ΣΥΝ

ΒΟΜΒΑ στα θεμελια του ΣΥΡΙΖΑ, προαναγγέλλοντας ουσιαστικάτην αποχώρησή τουαπό το σχήµα, έριξε χθες ο Αλέκος Αλαβάνος, την ίδια ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ διαφήµιζε την... επανεκκίνησή του µε την πρώτη του ανακοίνωση εδώ και µήνες. Σε κείµενο του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής του οποίου ηγείται ο κ. Αλαβάνος τονίζεται ότι το συγκεκριµένο σχήµα«δεν µπορείνα ανθήσει παρά µόνο σε συνθήκες εντελώς διαφορετικές από καταστάσεις που τις χαρακτηρίζουν το τέλµα, η αµηχανία, η στασιµότητα, η ιεραρχία, ηεπιβολή», ενώ αναφέρεται ότιη συγκεκριµένη πρωτοβουλία «µπορείνα ανθήσει µόνο σε συνθήκες συντροφικότητας, διαφάνειας και αλληλοεκτίµησης».
Τα καρφιά του Μετώπου είχαν φυσικά ως αποδέκτη τηνΚουµουνδούρου και τον πρόεδρο του ΣΥΝΑλέξη Τσίπρα ο οποίοςµόλις τη ∆ευτέρα µίλησε για µία νέα αρχή στον ΣΥΡΙΖΑ προτείνοντας την εκλογή ενός νέου 11µελούς οργάνου αποτελούµενο αναλογικά από τις διάφορες συνιστώσες ανάµεσά τους και το Μέτωπο.


Δεν ειναι τύχαιο ότι η αποχώρηση του Αλέκου Αλαβάνου από τον ΣΥΡΙΖΑ «η δράση του οποίου δεν µπορεί να αποσκοπεί απλώς στη διατήρηση ενός εκλογικού σχήµατος και µάλιστα σε ανταγωνισµό προς άλλα σχήµατα της Αριστεράς», συµπίπτει µε τη βούληση τηςΚουµουνδούρουνα εµφανιστεί πρόθυµη για την επανεκκίνηση της συµµαχίας.

Ο ΣΥΝ αιφνιδιάστηκε από την κίνηση Αλαβάνου που χάλασε το «πανηγυρικό» κλίµα στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραµµατείας.

Την ώραπου οΑλ. Αλαβάνος γύριζε την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ, η συµµαχία εξέδιδε ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι η λειτουργία τωνκεντρικών του οργάνων αποτελεί πολιτική επιλογή των δυνάµεων πουτον συναπαρτίζουν µε την ελπίδα µιας νέας αφετηρίας.

στην ΙΔΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ γίνεται γνωστό ότι η Γραµµατεία του ΣΥΡΙΖΑ µετατρέπεται σε Συντονιστική Επιτροπή η οποίαθα συνεδριάζει µια φορά τον µήνα µε τη συµµετοχή της Κοινοβουλευτικής Οµάδας, στελεχών από τις θεµατικές επιτροπέςκαι τα κινήµατα και θα έχει και την ευθύνη του πολιτικού σχεδιασµού.

Παράλληλα, θα δηµιουργηθεί µία 11µελής γραµµατεία πουθα έχειεκτελεστικές αρµοδιότητες καιτην ευθύνη της καθηµερινής παρέµβασηςµε βάση τις ειληµµένες αποφάσεις. Προαναγγέλλεται δε, η πραγµατοποίηση της 4ης πανελλαδικής συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ τον ερχόµενο Μάιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

http://www.metarithmisi.gr/imgAds/epikentro_1.gif

Αναγνώστες