Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Κρίση στην παράταξη Καμίνη λόγω μεταναστών

Ελευθεροτυπία, 21.2.11
Ρωγμές στην παράταξη Καμίνη προκάλεσε η πρόταση του δημάρχου Αθηναίων προς τους μετανάστες του Μεγάρου Υπατίας, να σταματήσουν την απεργία πείνας και να ανοίξουν διάλογο με την κυβέρνηση με μεσολαβητή τις δημοτικές αρχές. Η πρόταση καταψηφίστηκε, καθώς έξι σύμβουλοι της πλειοψηφίας ψήφισαν «παρών». Αμέσως μετά, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Γιώργος Αναγνωστόπουλος, ανέλαβε την ευθύνη για την ψήφο του, σημειώνοντας ότι ψήφισε με βάση την συνείδησή του και την αίσθηση πολιτικής ευθύνης. Υπέβαλε την παραίτησή του από την αντιδημαρχία, η οποία έγινε αποδεκτή. Στη συνέχεια, την παραίτησή του υπέβαλε και ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Διαμερισμάτων, Φώτης Προβατάς.

"Παρών" ψήφισαν ακόμη οι δημοτικοί σύμβουλοι Νέλλη Παπαχελά, Ρέα Γαλανάκη, Μαρία Κουβέλη και Άννα Χατζηγιαννάκη. Λευκό ψήφισαν οι δημοτικοι σύμβουλοι της παράταξης Κακλαμάνη. Η πρόταση του δημάρχου απορρίφθηκε με μια ψήφο διαφορά.
Απερρίφθη επίσης η πρόταση που κατέθεσαν οι παρατάξεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης», της «Ανοιχτής Πόλης», του Γ. Αμυρά και της «ΑΝΤΑΡΣΥΑ», να υιοθετηθεί το ομόφωνο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης, με το οποίο εκφράζεται η αλληλεγγύη στους 300 απεργούς πείνας και καλείται η κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα αιτήματα τους.
Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μίλησε ένας από τους απεργούς πείνας, ο Ρασίντ Ραφίκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

http://www.metarithmisi.gr/imgAds/epikentro_1.gif

Αναγνώστες