Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Τρομοκράτες και ΕΣΗΕΑ

 
Του Ηλία Κανέλλη, ΝΕΑ
Η προβολή της δημοσίευσης του κάθε δολοφόνου και της κάθε δολοφονικής ιδεολογίας, αν έχουν οπαδούς, θα μπορούσε να γίνει οπουδήποτε αλλού - αλλά επ' ουδενί, δω-ρε-άν μάλιστα, στο κτίριο των αθηναίων δημοσιογράφων. Για πολλούς λόγους, και για έναν ακόμα. Επειδή οι τρομοκράτες (όπως επισημαίνουν τα μέλη του Δ.Σ., που μειοψήφησαν: Μαρία Αντωνιάδου, Δημήτρης Κοτταρίδης, Χρήστος Κυρίτσης, Αγγελική Γυπάκη) σκότωσαν δημοσιογράφους (μεταξύ των οποίων, τον Παύλο Μπακογιάννη) και τίποτα δεν αποκλείει, αν μεταφράζω σωστά το τυφλό μίσος που ξεχειλίζει από συγκεκριμένες ιστοσελίδες οι οποίες διαλέγονται με τις απόψεις τους, να έχουν στο στόχαστρο και άλλους. Το κύρος της ΕΣΗΕΑ βρίσκεται στο ναδίρ. Ενώ έχει τιμωρήσει πειθαρχικά δημοσιογράφους επειδή έκαναν κριτική σε συναδέλφους τους, δίνει βήμα σε δολοφόνους. Κατά σύμπτωση, μόνο ακροαριστερούς. Γιατί ξέρω και κάτι νεοναζί που θα ήθελαν τον τσάμπα χώρο για να διαδώσουν το δικό τους μίσος.
Πριν από λίγες ημέρες οι δύο αρχιτρομοκράτες, συνεργάτες στα εγκλήματα της 17 Νοέμβρη, Δημήτρης Κουφοντίνας και Σάββας Ξηρός έβγαλαν βιβλία σχετικά με τη δολοφονική δραστηριότητά τους. Προφανώς, η δημοκρατία δεν απειλείται από τις απόψεις δολοφόνων, ακόμα κι αν αυτοί βαρύνονται με εν ψυχρώ δολοφονίες προσώπων που διαφωνούσαν μαζί τους πολιτικά. Ουδείς, κατά συνέπεια, διενοήθη να τους φιμώσει, ούτε καν οι συγγενείς των νεκρών, που φέρουν ισοβίως τη θλίψη και το τραύμα - μερικοί απλώς διαμαρτυρήθηκαν στον εκδότη του βιβλίου του Κουφοντίνα και στα βιβλιοπωλεία που το πουλάνε, θεωρώντας ότι όπως αποκλείουν τα μανιφέστα δολοφόνων, όπως π.χ. ο Χίτλερ, ή δολοφονικών ιδεολογιών, όπως π.χ. οι απόψεις της Χρυσής Αυγής, έτσι θα μπορούσαν και να μην πουλάνε βιβλία που έχουν γραφτεί με το αίμα των προσφιλών τους.
Αν η τρομοκρατία ήταν παρελθόν, όλα αυτά θα ήταν σχεδόν φιλολογική συζήτηση. Αλλά δεν είναι. Ενας από τους καταδικασμένους της 17 Νοέμβρη, ο Χριστόδουλος Ξηρός, είναι δραπέτης, τουλάχιστον δύο φερόμενα ως στελέχη τής μετά τη 17Ν τρομοκρατίας κυκλοφορούν ελεύθερα, ενώ ουδείς γνωρίζει αν υπάρχουν και άλλοι θύλακοι έτοιμοι να αναλάβουν δολοφονική δράση. Δυνητικά, είναι έτοιμοι να ξαναχτυπήσουν.
Ενώ λοιπόν η τρομοκρατία συνεχίζει να είναι απειλή εναντίον της Δημοκρατίας, η μεγαλύτερη συνδικαλιστική Ενωση των δημοσιογράφων, η ΕΣΗΕΑ, αποφάσισε χθες να παραχωρήσει την κεντρική αίθουσα του κτιρίου της για να παρουσιάσει το δικό του βιβλίο ο Σάββας Ξηρός - επίσης κατά συρροήν δολοφόνος, καταδικασμένος τελεσίδικα για τουλάχιστον πέντε φόνους. Ενα από τα επιχειρήματα της παραχώρησης αυτής, έμαθα, είχε να κάνει με το σύνθημα του Μάγερ που είναι το σύνθημα της Ενωσης, «Η δημοσίευσις είναι η ψυχή της δικαιοσύνης». Είναι παρελκυστικό επιχείρημα. Η προβολή της δημοσίευσης του κάθε δολοφόνου και της κάθε δολοφονικής ιδεολογίας, αν έχουν οπαδούς, θα μπορούσε να γίνει οπουδήποτε αλλού - αλλά επ' ουδενί, δω-ρε-άν μάλιστα, στο κτίριο των αθηναίων δημοσιογράφων. Για πολλούς λόγους, και για έναν ακόμα. Επειδή οι τρομοκράτες (όπως επισημαίνουν τα μέλη του Δ.Σ., που μειοψήφησαν: Μαρία Αντωνιάδου, Δημήτρης Κοτταρίδης, Χρήστος Κυρίτσης, Αγγελική Γυπάκη) σκότωσαν δημοσιογράφους (μεταξύ των οποίων, τον Παύλο Μπακογιάννη) και τίποτα δεν αποκλείει, αν μεταφράζω σωστά το τυφλό μίσος που ξεχειλίζει από συγκεκριμένες ιστοσελίδες οι οποίες διαλέγονται με τις απόψεις τους, να έχουν στο στόχαστρο και άλλους.
Το κύρος της ΕΣΗΕΑ βρίσκεται στο ναδίρ. Ενώ έχει τιμωρήσει πειθαρχικά δημοσιογράφους επειδή έκαναν κριτική σε συναδέλφους τους, δίνει βήμα σε δολοφόνους. Κατά σύμπτωση, μόνο ακροαριστερούς. Γιατί ξέρω και κάτι νεοναζί που θα ήθελαν τον τσάμπα χώρο για να διαδώσουν το δικό τους μίσος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

http://www.metarithmisi.gr/imgAds/epikentro_1.gif

Αναγνώστες