Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΥΝεδρίαση πολλών ρίχτερ για τις υποψηφιότητες

 NEA 24.09.10
ΟΡΙΑΚΕΣ ΕΙΝΑΙ πλέον οι σχέσεις στο εσωτερικό του Συνασπισµού µετά την προχθεσινή θυελλώδη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόµµατος. Το όργανο ενέκρινε µεν τις αποφάσεις της ηγεσίας σε σχέση µε τις υποψηφιότητες στους µεγάλους δήµους και τις περιφέρειες, ωστόσο τα µέλη του διχάστηκαν καθώς το Αριστερό Ρεύµα κατέθεσε στην ψηφοφορία δική του πρόταση σαφέστατα επικριτική για τους χειρισµούς του Αλέξη Τσίπρα.


Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του ΣΥΝ δέχτηκε σφοδρή επίθεση από τον βουλευτή Δηµήτρη Παπαδηµούλη για την επιλογή της Ελένης Πορτάλιου στον Δήµο Αθηναίων και τον αντικαταστατικό δρόµο που – όπως είπε – επέλεξε ο Αλ. Τσίπρας για να ανακοινώσει την υποστήριξή της χωρίς προηγουµένως να ενηµερωθούν τα όργανα. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ από την πλευρά του ανέφερε ότι η παράκαµψη του καταστατικού και η ανακοίνωση της υποψηφιότητας της κ. Πορτάλιου έγινε διότι «κάποιοι προσπαθούσαν να δείξουν ότι θα ήταν ο ίδιος υποψήφιος». Ωστόσο ο κ. Παπαδηµούλης τού απάντησε κοφτά ότι αυτό ήταν πραγµατικότητα και ότι «διενεργήθηκαν ακόµη και δηµοσκοπήσεις για να διαπιστωθεί η δηµοτικότητα του Αλέξη Τσίπρα».

Παράλληλα, ένταση προκλήθηκε µεταξύ των στελεχών της πλειοψηφίας και του Αριστερού Ρεύµατος όταν ο Νίκος Φίλης ανέφερε ότι το Ρεύµα διακινούσε δελτίο Τύπου στους δηµοσιογράφους µε τις απόψεις του. Μίλησε για «κουβελοποίηση του Αριστερού Ρεύµατος» για να τού απαντήσει έντονα ο Στάθης Λεουτσάκος πως «εσύ έχεις παράδοση στις διασπάσεις κι όχι εµείς». Την ίδια ώρα, οι «προεδρικοί» κατηγόρησαν το Ρεύµα ότι ενώ ασκεί κριτική στην υποψηφιότητα Μητρόπουλου, δεν λέει κουβέντα για τον Αλαβάνο.

Επειτα από όλα αυτά, η συνεδρίαση διαλύθηκε σε ιδιαίτερα βαρύ και φορτισµένο κλίµα, ενώ στελέχη και από τις δύο πλευρές τόνιζαν ότι «όλα θα πρέπει να συζητηθούν από την αρχή µετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

http://www.metarithmisi.gr/imgAds/epikentro_1.gif

Αναγνώστες