Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Με τον κ. Ψινάκη...

 Του Κώστα Κάρη, Αυγή 29.09.10
Τίποτε κακό, χωρίς κάτι καλό. Η επιλογή του κ. Ηλία Ψινάκη ως κεντρικού προσώπου στο ψηφοδέλτιο του κ. Κακλαμάνη στην Αθήνα, ως ανθρώπου που προτείνεται να αναλάβει την αναμόρφωση του πολιτισμού μας και την προβολή της Αθήνας, είναι καθυστερημένη διείσδυση του χώρου της “σόου μπιζ” στον δήμο. Νίκησε και τις αντιδράσεις μέσα στον συνδυασμό του.
Σκεφτείτε το δημιουργικό βάθος, το μορφωτικό υπόβαθρο και τον πρωτοποριακό χαρακτήρα των παρεμβάσεων και εκδηλώσεων που μπορεί να διοργανώσει ο κ. Ψινάκης, που προαλείφεται για θέση αντιδημάρχου για τα θέματα... πολιτισμού, εάν επανεκλεγεί ο κ. Κακλαμάνης...
Αντιγράφω τον Ανδρέα Πετρουλάκη: “Με τρόπο ωμό και ανυπόκριτο ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του Νικήτα Κακλαμάνη εισέρχεται στην πολιτική με μόνη ιδιότητα εκείνην της γνωστής τηλεοπτικής φάτσας. Επάγγελμα Ψινάκης, εξειδίκευση Ηλίας. Ούτε καλλιτέχνης ούτε πολιτισμός ούτε τίποτα -απλώς καθημερινός επισκέπτης του σαλονιού σας. Και ακόμα και ως τέτοιος, στην προϋπηρεσία αναγράφει 'αποδόμηση του σοβαρού'. Μπορεί στον τομέα αυτόν να έχει επιτυχίες ή έστω ένα κοινό, αλλά πραγματικά θα απορήσει κανείς αν ακόμα και αυτό το κοινό του εμπιστευτεί κάτι σοβαρότερο να αποδομήσει”.
Πολλοί λένε ότι θα προσθέσει στον νυν δήμαρχο. Αμφιβάλλω. Πρώτον, θα ενισχύσει τον ρηχό χαρακτήρα της προεκλογικής εκστρατείας του. Δεύτερον, το ύφος και οι απόψεις του κ. Ψινάκη είναι από τις παλιές ανέμελες μέρες, όχι για την εποχή της κρίσης. Από τις μέρες της πολυτελούς επίδειξης, των ενασχολήσεων για τα ασήμαντα.
Το σήμα δόθηκε σε όλους: Οφείλουμε να μην κρυφτούμε. Τώρα ο κίνδυνος έχει και δεύτερο όνομα. Νικήτας και Ηλίας. Τώρα είναι η στιγμή της κινητοποίησης των ανθρώπων της δημιουργίας και της επιστήμης με τον Γιώργο Καμίνη για να προβληθεί στους πολίτες η σημερινή, δημοκρατική και δημιουργική προταση για την Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

http://www.metarithmisi.gr/imgAds/epikentro_1.gif

Αναγνώστες