Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Όχι πια επαναστατικές φλυαρίες, μου αρκούν οι ουσιαστικές αλλαγές.

Πρώτα η είδηση:
«Ο έλεγχος άρχισε να αποδίδει»
"Για ελέγχους που άρχισαν να αποδίδουν κάνει λόγο σήμερα ο διοικητής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος. Όπως τονίζει, τον Ιούλιο του 2010 η μηνιαία φαρμακευτική δαπάνη ήταν μειωμένη κατά 55 εκατομμύρια ευρώ και προσδοκάται ετήσια μείωση μόνο για το ΙΚΑ που μπορεί να υπερβεί το ένα δισ. ευρώ."
    ΚΕΡΔΟΣ, 07. 09. 10

Σκέφτομαι ότι το ποσό του ενός δις που εξοικονομείται αντιστοιχεί περίπου στο ύψος της περικοπής των επιδομάτων όλων των δημοσίων υπαλλήλων για το 2010. (5,1 δις x20%)=1.020
Είναι μια τόσο μικρή αλλαγή, αλλά τόσο σημαντική. Γιατί πολιτική δεν είναι η έφοδος στα χειμερινά ανάκτορα και οι βόμβες μολότωφ, όπως φαντασιώνονται πολλοί αριστεροί, αλλά η αλλαγή της καθημερινής ζωής.
Κι όμως ενώ τα ταμεία χρεωκοπούσαν, ολόκληρο το συνδικαλιστικό κίνημα δεν το πήρε είδηση. Η ΟΛΜΕ πχ. έκανε το 2006 συνολικά 23 ημέρες απεργίας -ναι ακριβώς έτσι- χωρίς όμως να κάνει μια μέρα απεργίας για τα ταμεία! Τα θεωρούσε χαμηλή πολιτική. Δεν ήθελε να λερώσει τα χέρια της με τις κλινικές και τους γιατρούς που λεηλατούσαν τα ταμεία των εργαζόμενων. Είχε μαύρα μεσάνυχτα. Γι’ αυτό ακόμη και οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων στα ταμεία υπέγραφαν τα δομημένα ομόλογα. Η συνδικαλιστική ηγεσία όλης της προηγούμενης δεκαετίας κατήγγελλε καθημερινώς τον καπιταλισμό και τον ιμπεριαλισμό, το αυτί των οποίων, δυστυχώς, δεν ίδρωνε.
Ακόμη και σήμερα ξοδεύονται τόνοι μελάνης, για το μνημόνιο, για το τι θα κάνει ο Αλαβάνος, η Αλέκα και οι ποικιλώνυμες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, εκείνο που μετράει είναι οι μικρές αλλαγές που περνούν απαρατήρητες μέσα στη επαναστατική φλυαρία της εποχής.

                                                                                                                  Gustave Flaubert

4 σχόλια:

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

" Η συνδικαλιστική ηγεσία όλης της προηγούμενης δεκαετίας κατήγγελλε καθημερινώς τον καπιταλισμό και τον ιμπεριαλισμό, το αυτί των οποίων, δυστυχώς, δεν ίδρωνε.

Ακόμη και σήμερα ξοδεύονται τόνοι μελάνης, για το μνημόνιο, για το τι θα κάνει ο Αλαβάνος, η Αλέκα και οι ποικιλώνυμες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, εκείνο που μετράει είναι οι μικρές αλλαγές που περνούν απαρατήρητες μέσα στη επαναστατική φλυαρία της εποχής."

Σπίθας

Οι "μικρές αλλαγές", απαιτούν λύσεις στα καθημερινά προβλήματα, όμως.
Και δεν είναι καθόλου μικρές..!!
Απαιτούν συγκρούσεις με την αυθαιρεσία και την ανομία,
με εκείνους που έχουν πρόσωπο και όνομα,
άλλωστε τους ξέρουμε, αφού είναι ανάμεσα μας και δίπλα μας.
Αυτό αποφεύγεται, όμως για ευνόητους λόγους, όπως σωστά αναφέρεις.

Άρα, οι αγώνες κατά του "καπιταλισμού", απαιτούν την ταυτόχρονη καθημερινή επαλήθευση στην δουλειά μας, άλλως καθίσταται , γράμμα κενόν..

Καλή σου μέρα.

Leo Kastanas είπε...

Φαντάσου τι πάρτυ γινότανε. Η ΟΛΜΕ που αναφέρεις έχει μαύρα μεσάνυχτα από πολιτική, παιδεία, κλπ. Ένα τσούρμο κρατικοδίατοι ζουν τις ημεραργίες τους και καμώνονται τους συνδικαλιστές. Έχουμε πόλεμο με τους τύπους

Ανώνυμος είπε...

Θυμάμαι μια γελοιογραφία του Καλαϊτζή, τότε με τη 17Ν. Ο Κύρκος και ο Φλωράκης ζητούν ταπεινά συγγνώμη που η Αριστερά δεν είχε διαδηλώσει ποτέ εναντίον της τρομοκρατίας. «Ήταν βλέπετε κλειστοί οι δρόμοι με τους διαδηλωτές της Δεξιάς, της Κεντροδεξιάς και του Κέντρου».

Τώρα γιατί θυμηθηκα την παραπάνω γελοιογραφία, θα σας γελάσω...

Ανώνυμος είπε...

μας πως να αντιδράσουν οι συνδικαλιστες...

αφου μοιράζανε τα βιβλιάριά τους σε ολόκληρο το σοι τους κάνοντας πράξη την δωρεαν υγεία...

http://www.metarithmisi.gr/imgAds/epikentro_1.gif

Αναγνώστες