Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Δημοκρατική Αριστερά... συνεργασιών

NEA 25.09.10
Πρεμιέρα στις κάλπες του Νοεμβρίου κάνει η Δημοκρατική Αριστερά κατεβάζοντας υποψηφίους στους περισσότερους δήμους και περιφέρειες της χώρας. Το νεοσύστατο κόμμα του Φώτη Κουβέλη δείχνει μία πλουραλιστική διάθεση σε ό,τι αφορά την επιλογή των υποψηφιοτήτων αφού κατεβαίνει αυτόνομα σε 24 δήμους ενώ σε άλλους 77 επιλέγει διαφορετικές συνεργασίες.
Αναλυτικά η Δημοκρατική Αριστερά, συνεργάζεται με τους Οικολόγους Πράσινους σε 15 δήμους, με το ΠΑΣΟΚ σε άλλους 38 και με τον ΣΥΡΙΖΑ σε 20 δήμους. Επίσης, σε τέσσερις δήμους καταγράφεται συνεργασία ΠΑΣΟΚ, Δημοκρατικής Αριστεράς και ΣΥΡΙΖΑ! Στους δήμους της Αττικής η Δημοκρατική Αριστερά εμφανίζεται στον Πειραιά με τον καθηγητή- ιατρό Νίκο Λεγάκη τον οποίο στηρίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Μαζί με ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ κατεβάζουν υποψηφίους στους δήμους Νέας Ιωνίας ( Ηρακλής Γκότσης ), Αγίας Παρασκευής ( Γιάννης Σταθόπουλος ), Αιγάλεω ( Δημήτρης Μπίρμπας ), Καισαριανής ( Σπύρος Τζόκας ), Ζωγράφου ( Τίνα Καφατσάκη ), Πεντέλης ( Αντώνης Φειδοπιάστης ). Στους μεγάλους δήμους της χώρας εκτός από τις συνεργασίες με το ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα ( Γιώργος Καμίνης ) και στη Θεσσαλονίκη (Γιάννης Μπουτάρης ) εμφανίζεται μαζί με το κυβερνών κόμμα στον Βόλο με υποψήφιο τον Πάνο Σκοτινιώτη, στα Ιωάννινα με τον Φίλιππο Φίλιο (ανεξάρτητος προερχόμενος από την Αριστερά), στην Τρίπολη με τον Νίκο Δελφάκη, στον Πύργο με υποψήφιο τον ΜάκηΠαρασκευόπουλο, στο Κιλκίς με τον Δημήτρη Τερζίδη και στην Κοζάνη με τον Λάζαρο Μαλούτα. Ταυτόχρονα μαζί με τον Συνασπισμό κατεβαίνει: στην Αρτα με υποψήφια την Ολγα Γεροβασίλη και στην Πάτρα με τον Γιάννη Δημαρά. Αυτόνομη κάθοδο επέλεξε η Δημοκρατική Αριστερά στην Καρδίτσα όπου κατεβάζει τον Δημήτρη Αρχοντή και στον Αγιο Νικόλαο Κρήτης με υποψήφιο τον Δημήτρη Κουνενάκη. Στα Χανιά στηρίζει μαζί με τους Οικολόγους Πράσινους τον Τάσο Βάμβουκα .

Επίσης, η Δημοκρατική Αριστερά στηρίζει τους νυν δημάρχους Σταύρο Κόντο (Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας), Γιώργο Ιωακειμίδη (Ρέντη- Νίκαιας), Δημήτρη Φωκιανό (Λυκόβρυσης- Πεύκης), Νίκο Ζενέτο (Ιλίου), Νίκο Σαράντη (Αγ. Αναργύρων- Καματερού), Σταύρο Κασιμάτη (Κορυδαλλού), Κώστα Ασκούνη (Καλλιθέας) και Σταύρο Ιατρού (Λαυρεωτικής). Επίσης, η Δημοκρατική Αριστερά στηρίζει στο Περιστέρι τον ανεξάρτητο Δημήτρη Κελάφα , στη Νέα Σμύρνη τον Ανδρέα Νεφελούδη και στον ενοποιημένο Δήμο Παπάγου- Χολαργού τη Χριστίνα Πολυκαλά.

Στις περιφέρειες

Στις περιφέρειες η Δημοκρατική Αριστερά εμφανίζεται στην Αττική με υποψήφιο τον βουλευτή Γρηγόρη Ψαριανό, ενώ την Κεντρική Μακεδονία διεκδικεί με την πρώην βουλευτή Ασημίνα Ξηροτύρη , στη Δυτική Ελλάδα κατεβάζει ως υποψήφιο τον βουλευτή Νίκο Τσούκαλη και στα Ιόνια τον Σωτήρη Βλάχο. Συνεργασία επιτεύχθηκε με τους Οικολόγους Πράσινους στην Περιφέρεια Κρήτης όπου υποψήφιος είναι ο Αντώνης Ανηψητάκης, ακόμη στη Στερεά Ελλάδα με υποψήφια τη Δέσποινα Σπανούδη και στην Πελοπόννησο όπου αναζητείται ο κοινός υποψήφιος των δύο χώρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

http://www.metarithmisi.gr/imgAds/epikentro_1.gif

Αναγνώστες