Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Υπάρχει πρόβλημα...

Του Γιάννη  Παντελάκη, www.protagon.gr, 6.10.13
Δολοφόνησαν εν ψυχρώ έναν άνθρωπο, διερευνάται η συμμετοχή τους σε άλλες δολοφονίες, εμπλέκονται σε εκατοντάδες αιματηρές επιθέσεις, χαρακτηρίστηκαν με δικαστική σφραγίδα ως εγκληματική οργάνωση, ομνύουν στον ναζισμό και τον Χίτλερ, λειτουργούν ως παραστρατιωτική οργάνωση, εμπλέκονται σε δυσώδεις υποθέσεις της νύχτας, ο αρχηγός, ο υπαρχηγός, ένας βουλευτής και αρκετά στελέχη τους είναι ήδη προφυλακισμένα και πρέπει να έχουν παραβιάσει σχεδόν το σύνολο των άρθρων του ποινικού κώδικα. Κι όμως, αυτοί οι άνθρωποι συγκεντρώνουν την προτίμηση τουλάχιστον του 6,4% του Ελληνικού λαού! Ή για να το δούμε και διαφορετικά, περίπου 400.000 άνθρωποι σ' αυτή τη χώρα, δεν πτοούνται από την απόλυτη αποκάλυψη του χαρακτήρα της νεοναζιστικής οργάνωσης και τους προτιμούν σαν πολιτική επιλογή. Δεν ξέρω πόσα θαυμαστικά χωράνε σ' αυτή την διαπίστωση. Στις τελευταίες εθνικές εκλογές το ναζιστικό αυτό μόρφωμα συγκέντρωσε ποσοστό 6,92%. Αυτό σημαίνει πως 425.981 ψηφοφόροι τους τίμησαν! Πολλοί, προσπάθησαν τότε να δικαιολογήσουν αυτό το πρωτοφανές για τη χώρα ποσοστό σε μια τέτοια οργάνωση, λέγοντας πως "δεν γνώριζαν οι ψηφοφόροι για τον χαρακτήρα της". Η γνωστή και πολυειπωμένη φράση περι "παραπλανημένων πολιτών". Η οποία ωστόσο, αποδεικνύεται πως δεν έχει καμμία βάση. Παραπλανημένοι δεν υπάρχουν σ' αυτή την ιστορία. Πρόκειται για απόλυτα συνειδητοποιημένους ανθρώπους, οι οποίοι κάνουν μια συγκεκριμένη επιλογή, όσο αποτρόπαια και αν είναι.


Στις δύο τελευταίες δημοσκοπήσεις, είχαν ήδη αποκαλυφθεί τα περισσότερα από τα σημεία και τέρατα αυτής της οργάνωσης. Και δεν μπορεί κανένας να πει ότι κάποιοι σ' αυτή την χώρα δεν τα πληροφορήθηκαν. Όλα τα κανάλια, όλα τα ραδιόφωνα, όλα τα έντυπα, ολόκληρο το διαδίκτυο καταγράφουν καθημερινά τις αποκαλύψεις που προκύπτουν για την ναζιστική οργάνωση. Σε όλα τα καφενεία, αυτό συζητάνε. Κι όμως, σε μια δημοσκόπηση (της V-PRC) τρεις μόλις ημέρες πριν, η "Χρυσή Αυγή" συγκέντρωσε ποσοστό 8,5% (που σημαίνει περισσότερο απο 500.000 ψηφοφόροι), ενώ σε μια δεύτερη μέτρηση που δημοσιοποιείται σημερα (της ALCO), συγκεντρώνουν στην πρόθεση ψήφου ποσοστό 6,4 %!

Είναι αλήθεια, πως μια σύγκριση με το πρόσφατο παρελθόν με δημοσκοπήσεις των ίδιων εταιρειών και με τις ίδιες παραμέτρους, τα ποσοστά επιρροής της ναζιστικής οργάνωσης στην Ελληνική κοινωνία, έχουν υποχωρήσει σημαντικά. Ας μην ξεχνάμε τα διψήφια νούμερα που έφταναν αρκετά ψηλά και μας άφηναν με ανοιχτό το στόμα. Αλήθεια όμως ειναι και κάτι άλλο. Πως το μόρφωμα αυτό, παρά τα όσα έχουν αποκαλυφθεί για την δράση του, εξακολουθεί να συγκεντρώνει ένα ιδιαίτερα ψηλό ποσοστό αποδοχής. Ας μην στρουθοκαμηλίσουμε πάλι, ας μην κοιτάμε την μισή αλήθεια και ας μην βάλουμε πάλι το πρόβλημα κάτω από το χαλί. Υπάρχει πρόβλημα. Και είναι σοβαρό...

1 σχόλιο:

Γιαννης είπε...

Έχετε απόλυτο δίκαιο!!!

http://www.metarithmisi.gr/imgAds/epikentro_1.gif

Αναγνώστες