Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Σ. Τριανταφύλλου: «Η δήλωση Σημίτη για το κείμενο των 58 μας καπέλωσε»

ΒΗΜΑ, 16.10.13
Την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου η Σώτη Τριανταφύλλου μίλησε στους Γιώργο Κακούση καιΔημήτρη Πετρόπουλο για την πρωτοβουλία των 58 και τον Κ. Σημίτη. 
Για την πρωτοβουλία των 58 για την Κεντροαριστερά
«Από εδώ και πέρα, δεν μπορούμε να εμποδίσουμε κανέναν να την υποστηρίξει (σ.σ.: την πρωτοβουλία των 58). Πράγματι, έσπευσαν να την υποστηρίξουν ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σημίτης, αλλά είναι κάτι που δεν μπορούμε να το αναχαιτίσουμε. Αν θέλετε την προσωπική μου άποψη, είναι κάπως δώρον-άδωρον να μας υποστηρίξουν πολιτικοί τόσο φθαρμένοι από το χρόνο και όσα έχουν ή δεν έχουν προσφέρει. Αλλά είναι και αναπόφευκτο, διότι δεν είμαστε πολιτικοί για να συνεχίσουμε αυτό το πράγμα. Θα χρειαστούμε κάποιους έμπειρους πολιτικούς και μακάρι από τους υπάρχοντες να μας στηρίξουν οι καλύτεροι. Την πατήσαμε… (σ.σ.: αν η κίνηση υποστηριχθεί από φθαρμένους πολιτικούς). Αναπόφευκτο είναι να μας υποστηρίξουν πολιτικοί. Αλλά υπάρχουν διαβαθμίσεις ικανότητας, εντιμότητας, καθαρότητας.»
Για τις δηλώσεις Σημίτη
«Σκέφτηκα ότι βιάστηκε και δεν είχε κανένα λόγο να το κάνει και ότι κατά κάποιο τρόπο, χωρίς ίσως να το θέλει, γιατί δεν πιστεύω ότι το έκανε με κάποιο στόχο, μας καπέλωσε κάπως. Δεν ήθελα να συμβεί αυτό…»
Για τη δική της υπογραφή
«Έχω την αθωότητα του απλού πολίτη. Δεν έχω αναμειχθεί ποτέ, δεν ξέρω από ίντριγκες, από κρυφές ατζέντες κτλ. Τίποτε από αυτά. Δεν υπήρξα ποτέ ΠΑΣΟΚ. Ψήφιζα πάντοτε μικρά, ό,τι υπήρχε πιο περιθωριακό στο όριο του ορθολογισμού και ποτέ δεν έβγαινε βουλευτής από αυτά τα κόμματα που ψήφιζα. Και νομίζω το ίδιο έχει γίνει και με άλλους από τους 58.»


1 σχόλιο:

Crisis and Critique είπε...

Άν οι "58" είχαν προνοήσει να έχει η διακήρυξη και επαρκώς αυτοκριτικό χαρακτήρα (για την περίοδο της "γιορτής" 1990 - 2008), κανείς δεν θα μπορούσε να τους καπελώσει.
Αλλά δεν μπορούσαν.
Δεν είναι θεωρητικό ζήτημα. Έχει πρακτική σημασία, για τα ζητούμενα προγραμματικά σημεία της επανεκκίνησης, το γεγονός ότι το κοινωνικό και οικονομικό μοντέλο της "ισχυρής Ελλάδας" ήταν αποτυχημένο, ανορθολογικό, κοινωνικά διχοτομικό και σκληρά άδικο. Ακριβοπληρωμένο και μη διατηρήσιμο.
Δυστυχώς, ενώ συζητούν για την ανάρρωση του ασθενούς, είτε ο ΣΥΡΙΖΑ είτε η ΝΔ, είτε η λεγόμενη Κεντροαριστερά, ακόμη δεν αποφάσισαν ότι χρειάζεται και σωστή διάγνωση της αρρώστειας.

http://aftercrisisblog.blogspot.gr/p/blog-page_15.html

http://www.metarithmisi.gr/imgAds/epikentro_1.gif

Αναγνώστες