Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Έχει «ψεκασμένους» ο ΣΥΡΙΖΑ;


Του Μιχάλη Σαμπατακάκη, Μεταρρύθμιση, 24.03.2013
Κοινό μέτωπο στη Βουλή και την κοινωνία συγκροτούν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες! (Ενώ, όπως είναι γνωστό, έχει προηγηθεί το κοινό μέτωπο Ανεξάρτητων Ελλήνων και Χρυσής Αυγής). Μου το είπε αρχικά στο τηλέφωνο ένας φίλος δημοσιογράφος. Δεν τον πίστεψα, λέω «πλησιάζει η πρωταπριλιά». Δυστυχώς, το επιβεβαίωσα στο διαδίκτυο. Όσο ήμουν παλιότερα στον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ και στον ΣΥΡΙΖΑ (πριν φτιάξουμε την ΔΗΜΑΡ δηλαδή), με είχαν κουράσει, ομολογώ, διάφοροι φιλοσοβιετικοί κομμουνιστές, μαοϊκοί και τροτσκιστές, αλλά «ψεκασμένους» εθνικιστές και κυρίως χαμηλού πνευματικού επιπέδου ανθρώπους, δεν είχε. Παρααλλάξαμε εποχή! (Φοβάμαι πως έχουν πολλά να δουν τα μάτια μας, στην ιδέα της εθνικό-λαϊκιστικής αριστερό-ακροδεξιάς κυβέρνησης.) Αντιπαρέρχομαι την πολιτική ουσία του μετώπου ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητων Ελλήνων: Τη συμπαράσταση στο «ηρωικό όχι» των Κυπρίων. Αντιπαρέρχομαι δηλαδή ότι το «ηρωικό όχι» δεν ήταν κατά του Σόϊμπλε και του Δ.Ν.Τ., αφού αυτοί, έχοντας ως στόχο τους Ρώσους ολιγάρχες, πρότειναν αρχικά στο Eurogroup να φορολογηθούν μόνο οι καταθέσεις πάνω από 100.000 ευρώ. Το «ηρωικό όχι» ήταν κατά της κυπριακής ηγεσίας, η οποία στο Eurogroup, για να μη φορολογηθούν πολύ οι Ρώσοι ολιγάρχες, έβαλε στο βωμό τους μικροκαταθέτες Κύπριους, τους κάτω από 100.000 ευρώ.
Για να οδηγηθεί τελικά, απ’ ό,τι φαίνεται σήμερα, η κυπριακή ηγεσία, μετά την παγκόσμια κατακραυγή, στην αρχική πρόταση του Σόϊμπλε και του Δ.Ν.Τ. για φορολόγηση μόνο πάνω από 100.000 ευρώ - και επιπλέον, να βάλει χέρι στα λεφτά των ταμείων για να μικρύνει η επιβάρυνση των ρώσων ολιγαρχών!

Αντιπαρέρχομαι ακόμη ότι το «ηρωικό όχι» έστρεψε τις ελπίδες των «αγωνιστών» Ελλήνων και Κυπρίων στην «ορθόδοξη Ρωσία», η οποία, για τα μόνα που ενδιαφέρεται, είναι για την προστασία του βρώμικου χρήματος και για το αν η Κύπρος θα της δώσει στρατιωτική βάση για να μεταφέρει εκεί την αντίστοιχη από τη Συρία. Αντιπαρέρχομαι τέλος ότι το «ηρωικό όχι» διευκολύνει τον Σόϊμπλε, που λέει «Ας φύγει η Κύπρος από το ευρώ, δεν αποτελεί συστημικό κίνδυνο».

Αντιπαρέρχομαι την πολιτική ουσία του μετώπου ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητων Ελλήνων, γιατί το ζήτημα με αυτό το μέτωπο είναι πρωτίστως ζήτημα αισθητικής: Τι δουλειά έχουν τόσοι σημαντικοί άνθρωποι της γενιάς μου, παλιά μέλη του Ρήγα και της ΚΝΕ, με τους «ψεκασμένους»; Όταν μάλιστα οι «ψεκασμένοι» έχουν ήδη συγκροτήσει μέτωπο με τους ναζί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

http://www.metarithmisi.gr/imgAds/epikentro_1.gif

Αναγνώστες