Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Μανιτάκης: Προτεραιότητα η ταχεία αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης


Κορυφαία προτεραιότητα της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι η αποφασιστική και ταχεία αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης. Αυτό ήταν το μήνυμα που μετέφερε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αντώνης Μανιτάκης και ο Υφυπουργός Μανούσος Βολουδάκης, κατά την επίσκεψή τους στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο της 4ης συνάντησης της task force, των κρατών μελών της Ε.Ε. και των διεθνών οργανισμών που παρέχουν τεχνική βοήθεια στην Ελλάδα.  Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκε αναλυτικά η πορεία της υλοποίησης των δράσεων για την αναμόρφωση του ελληνικού διοικητικού συστήματος, οι οποίες και έχουν συμφωνηθεί από κοινού με την task force, τη γαλλική κυβέρνηση και το Υ.Δ.Μ.&Η.Δ.  Οι δράσεις αυτές αφορούν στη συνολική αναδιάρθρωση των δομών και λειτουργιών της δημόσιας διοίκησης, στη θέσπιση ενός νέου και αποτελεσματικού συστήματος συντονισμού της κυβερνητικής δράσης και στη βελτίωση και σημαντική επιτάχυνση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις. 


Συμφωνήθηκε ακόμη, η επίσπευση της διαδικαστικής εφαρμογής των μέτρων που έχουν ήδη προγραμματιστεί και η εμβάθυνση της συνεργασίας σε τομείς που σχετίζονται με την απλούστευση των διαδικασιών και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση. 

Στο περιθώριο της συνάντησης, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου συναντήθηκε και με τον αρμόδιο Επίτροπο για τo Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο κ. Ανκορ, με τον οποίο συζητήθηκε η επιτάχυνση της απορρόφησης του επιχειρησιακού προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση». 

Κατά το χαιρετισμό του στη συνάντηση ο κ. Μανιτάκης τόνισε: «Η παρουσία μου σήμερα εδώ καταδεικνύει την ισχυρή βούληση του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης για την επιτάχυνση τους έργου αυτού και την εντατικοποίηση της συνεργασίας μας με τους ευρωπαίους εταίρους και τους διεθνείς οργανισμούς με στόχο τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής δημόσιας διοίκησης. Η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά μαζί με τον Υφυπουργό στηριζόμαστε στη συνεργασία και τη θετική συμβολή σας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

http://www.metarithmisi.gr/imgAds/epikentro_1.gif

Αναγνώστες