Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Άνθιμος κατά των Εβραίων και Διεθνούς Πανεπιστημίου


Στο κήρυγμά του στον Ιερό Ναό Τριών Ιεραρχών όπου λειτούργησε, ο μητροπολίτης Άνθιμος καταφέρθηκε κατά συνεδρίου για τους Εβραίους της Θεσσαλονίκης, το οποίο οργανώνει το Διεθνές Πανεπιστήμιο: “Στις ημέρες μας, στην εποχή μας, οι Εβραίοι ερωτοτροπούν με τη Θεσσαλονίκη. Θα μου πουν ‘και τι σημαίνει αυτό’; Δε θα το πω, αλλά εσείς το καταλαβαίνετε. Έχουμε την προπαγάνδα που γίνεται στη Θράκη, έχουμε τους μετανάστες, έχουμε τόσα θέματα. Εγώ θέτω θέμα: Σαν ένας υπεύθυνος πολίτης και ιεράρχης της εκκλησίας, για το Διεθνές Πανεπιστήμιο -που μέχρι σήμερα τίποτα δεν παρουσίασε για τον κόσμο της Θεσσαλονίκης- διαφημίζει την υπόθεση των Εβραίων, που σημαίνει θύματα –υπό όποια μορφή, εμπορική, δεν ξέρω τι άλλο- αλώσεως της Θεσσαλονίκης”Και λίγο αργότερα, συμπλήρωσε: “Κουραστήκαμε να μας διεκδικούν την πατρίδα μας από όλες τις άκρες. Γι αυτό πρέπει να έχουμε ενότητα, με κύριο παράγοντα την Ορθόδοξη Χριστιανική μας πίστη, για να κρατήσουμε την πατρίδα μας δυνατή”. Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα και αύριο 26 Ιουνίου θα διεξαχθεί στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος διήμερη επιστημονική συνάντηση με θέμα την ιστορία των Εβραίων της Θεσσαλονίκης κατά τη νεότερη περίοδο. Η συνάντηση διοργανώνεται στo πλαίσιo σχετικού ειδικού τεύχους του περιοδικού Jewish History υπό την επιμέλεια των Αντώνη Μόλχο (Brown University and European University Institute), Eyal Ginio (Εβραϊκό Πανεπιστήμιο Ιερουσαλήμ), και Πάρι Παπαμίχο Χρονάκη (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας). Tο τεύχος θα κυκλοφορήσει το 2013.



Η συνάντηση περιλαμβάνει 10 ανακοινώσεις, μία κεντρική ομιλία του Aron Rodrigue (Stanford University), μια παρουσίαση της βάσης δεδομένων Greek Jewish Shoah Testimonies και μια στρογγυλή τράπεζα.

Η κεντρική ομιλία, η παρουσίαση της βάσης δεδομένων και η στρογγυλή τράπεζα θα είναι ανοιχτά στο κοινό. Η παρακολούθηση των ανακοινώσεων προϋποθέτει τη δήλωση συμμετοχής με αποστολή e-mail στο: infosoh@ihu.edu.gr 

Ταυτότητα

Tο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (www.ihu.edu.gr) ιδρύθηκε το 2005 (Νόμος 3391) και αποτελεί το πρώτο δημόσιο Ελληνικό Πανεπιστήμιο, που προσφέρει προγράμματα σπουδών αποκλειστικά στην Αγγλική γλώσσα. Στο Διεθνές Πανεπιστήμιο λειτουργούν τρεις Σχολές: η Σχολή Οικονομίας και Διοίκησης που προσφέρει τα εξής Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών: Executive MBA, MSc in Management, MSc in Banking & Finance, MSc in Sustainable Development, MSc in Strategic Product Design, LLM in Transnational and European Commercial Law and Alternative Dispute Resolution, η Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών που προσφέρει τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα σπουδών: MA in Black Sea Cultural Studies, MA in Art, Law and Economy και η Σχολή Επιστημών Τεχνολογίας που προσφέρει δύο Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών: MSc in Information and Communication Technology Systems, MSc in Energy Systems.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

http://www.metarithmisi.gr/imgAds/epikentro_1.gif

Αναγνώστες