Κυριακή, 19 Απριλίου 2015

Η χώρα καταστρέφεται με σχέδιο και εμείς απλώς ανησυχούμε;

Του Λεωνίδα Καστανά, http://metarithmisi.gr
Δεν πρόκειται για μια κυβέρνηση χωρίς σχέδιο. Πρόκειται για μια κυβέρνηση με ένα πολύ κακό «σχέδιο» που συστηματικά καταστρέφει τις θεμελιώδεις δομές της πατρίδας μας και την οδηγεί πολλές δεκαετίες πίσω. Στην Παιδεία, στη Δικαιοσύνη, στην Οικονομία, στη Βιομηχανία, στη Δημόσια Διοίκηση, στο Ασφαλιστικό, στο Μεταναστευτικό, στην Εξωτερική Πολιτική. Αλλού με νομοθετικές παρεμβάσεις, αλλού με ηθελημένη και προσχεδιασμένη αποφυγή λήψης μέτρων. Είναι το σχέδιο της διάλυσης της αστικής μας δημοκρατίας υπό την σκέπη της ιδεολογίας του εθνολαϊκισμού και τη συνεργασία των δύο άκρων. Κακώς, κάκιστα πολλοί ασχολούνται μόνο με το δανειακό ζήτημα και το πιθανολογούμενο Grexit.  Και να βρεθεί λύση με τους δανειστές, τι θα γίνει με την Παιδεία που διαλύεται, τι θα γίνει τα ασφαλιστικά ταμεία που χρεοκοπούν, τι θα γίνει με την παραγωγική ανάταξη της χώρας; Με ποιες προϋποθέσεις θα πιάσουν τόπο τα λεφτά των εταίρων ώστε να βρούμε ένα δρόμο προς την ανάπτυξη; Σε μια χώρα που διαλύεται με σχέδιο το φιλοευρωπαϊκό – δημοκρατικό τόξο απλώς περιδιαβάζει στα κανάλια και δηλώνει την ανησυχία του. Ή ακόμα χειρότερα περιμένει από την κυβέρνηση να βάλει μυαλό και να αλλάξει ρότα. Μα δεν είναι θέμα μυαλού. Είναι θέμα πολιτικής. Αυτή είναι η πολιτική της. Η διάλυση του κοινωνικού ιστού, ο εκβαρβαρισμός, η έκπτωση του αστικού περιβάλλοντος και η έλευση μιας ολοκληρωτικής κοινωνίας μακριά από τα δυτικά κοινωνικά πρότυπα. Δεν είναι ο σοσιαλισμός σοβιετικού τύπου που επαγγέλλεται το ΚΚΕ είναι ο «αναρχοσοσιαλισμός» τύπου ΣΥΡΙΖΑ.

Να μην τα πολυλογούμε.
Ο κόσμος που ανησυχεί ακόμα και αν ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ ή βλέπει τις επιλογές της κυβέρνησης και τραβάει τα μαλλιά του, ή τρέχει πανικόβλητος να βγάλει τα λεφτά του από τις τράπεζες, δεν έχει κάπου να στηριχθεί. Ολοένα και περισσότεροι αντιλαμβάνονται ότι τα σύνθημα «να φύγουν αυτοί και όποιος θέλει νάρθει» ήταν απατηλό. Η αντίληψη ότι δεν υπάρχει χειρότερο αποδεικνύεται φενάκη. Υπάρχει χειρότερο και είναι ήδη εδώ.
Αλλά όσοι αρχίζουν να καταλαβαίνουν τι παίζει δεν έχουν κάτι ισχυρό να ελπίζουν, κάτι που να τους υπόσχεται ότι μπορεί να γυρίσει το παιχνίδι. Γιαυτό δηλώνου αδιάφοροι, γιαυτό γίνονται μοιρολάτρες, γι αυτό μένουν άπραγοι και περιμένουν το τέλος.
Γι’ αυτό χρειάζεται συμπαράταξη των φιλοευρωπαϊκών – δημοκρατικών δυνάμεων εδώ και τώρα.

ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΔΡΑΣΗ και όποιος άλλος θέλει.
Κοινή εκπροσώπηση στη βουλή κοινές επιτροπές  στις γειτονιές, και κοινές θέσεις στα μεγάλα επίδικα. Να υποβαθμιστούν οι διαφορές, να περιοριστεί η έκθεση των ανόητων στη δημοσιότητα και να δημιουργηθεί μια ομάδα αρίστων που θα παρουσιάζει στην κοινή γνώμη τις απαιτούμενες λύσεις.
Με συλλογική ηγεσία με έναν κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ τόλμησε και συνεργάστηκε με ένα ακροδεξιό κόμμα. Αποενοχοποίησε τη συνεργασία των άκρων και πέτυχε. Με άξονα το αντιμνημονιακό παραμύθι, λέγε με αντιευρωπαϊσμό.
Γιατί να μην το κάνουν και οι άλλοι με άξονα τη σωτηρία της πατρίδας και την παραμονή όχι απλά στην Ευρώπη αλλά στη Δύση. Ο σκοπός είναι ιερός και μεγάλος και φυσικά αγιάζει τα μέσα.
Η δημοκρατία έχει λύσεις. Και η λύση είναι η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ. Αλλιώς γίνεστε όλοι συνένοχοι στο έγκλημα, στην πτώχευση και την πτώση της πατρίδας.
 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναγνώστες