Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

1.500 κατσίκια στη σούβλα για το λαό και 500 εκ. στη Lockheed

Του Ανδρέα Παπαδόπουλου, Athens Voice
Το κανάλι της Βουλής παίζει συνεχώς Ζωή Κωνσταντοπούλου, πολλές φορές σε επανάληψη για να εμπεδώνουν οι τηλεθεατές το κήρυγμα. Η πρόεδρος της Βουλής, στα διαλείμματα από τη συμμετοχή της σε μια σειρά από επιτροπές που προεδρεύει, συγκαλεί την επιτροπή που η ίδια έχει συγκροτήσει με θέμα το λογιστικό έλεγχο του χρέους. Μάλιστα, στην επιτροπή που ενισχύει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, μετέχει και ο παγκοσμίου φήμης ακτιβιστής Ερίκ Τουσέν. Ενδεικτικό της σημασίας που έχει η επιτροπή αυτή είναι ότι η πανευρωπαϊκής φήμης ακοντίστρια Σοφία Σακοράφα αναλαμβάνει πρέσβειρά της. Το Υπουργείο Άμυνας διοργανώνει παρελάσεις με τέλια και τσιφτετέλια, όπου τον τόνο δίνουν δυνάμεις των ΟΥΚ διότι βροντοφωνάζουν ότι θα φτάσουν στην Πόλη και θα την καταλάβουν. Ταυτόχρονα, το Υπουργείο Άμυνας σπαταλά εν κρυπτώ και με απευθείας ανάθεση 500 εκατομμύρια ευρώ για την επισκευή πέντε πολεμικών αεροσκαφών, την ώρα που το σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης είναι μόλις 207 εκατομμύρια ευρώ. Αλλά δεν μένει σε αυτά.  Προσωπικά ο κ. Καμμένος επιμελείται και σχεδιάζει το μεγάλο πασχαλινό γλέντι που διοργανώνει το Υπουργείο Άμυνας στο Άλσος Στρατού στο Γουδή, όπου θα σουβλιστούν συνολικά 1.500 κατσίκια, η μπάντα του στρατού θα παίζει τα ανάλογα χορευτικά, ενώ έχει προσκληθεί ο δεξιοτέχνης του κλαρίνου Γιώργος Μάγκας. Θα προηγηθεί, βεβαίως, η άφιξη του «αγίου φωτός» και μένει να δούμε τι θα σχεδιαστεί για τη μεταφορά και την υποδοχή του…

Οι υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών, όταν δεν ταξιδεύουν ανά τον κόσμο για να ενισχύσουν την, όπως λένε, πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που κάνει πλέον η Ελλάδα, μηνύουν ή κάνουν αγωγές σε ενοχλητικούς δημοσιογράφους (Α. Πετρουλάκης, Ηλ. Κανέλλης κ.ά.) και μέσα ενημέρωσης (The Athens Review of Books, Τα ΝΕΑ κ.ά.).
Ο υπουργός Δικαιοσύνης προετοιμάζει φωτογραφικό νομοσχέδιο είτε για να απαλλάξει είτε για να ευνοήσει συγκεκριμένους καταδικασμένους εγκληματίες, την ώρα που μια τριαντάδα βουλευτών καταθέτουν τροπολογίες που το μόνο που επιτυγχάνουν με την προώθησή της είναι να δυσχεραίνουν το έργο των δικαστικών και αστυνομικών αρχών. Όπως θα έλεγε και ο Καρατζαφέρης «φροντίζουμε τα δικά μας παιδιά…».
Ο υπουργός Στρατούλης από το ένδοξο Μεσολόγγι και πλαισιωμένος από φουστανελοφόρους ανέκραξε ότι «είμαστε ένας λαός που όταν το αποφασίζει ο ίδιος μπορεί να λέει τα περήφανα “όχι” του και πραγματοποιεί τις πιο ηρωικές εξόδους του».
Αυτή είναι η εικόνα της Ελλάδας, η οποία ολοένα και περισσότερο παραπέμπει στις πιο κιτς στιγμές της περιόδου ’67-74. Αυτό συμβαίνει όταν ο «σοσιαλισμός» συναντά τον εθνικολαϊκισμό. Και βεβαίως, όποιος έχει τη δυνατότητα να μιλήσει με ξένους αξιωματούχους και δημοσιογράφους αντιλαμβάνεται ότι οι άνθρωποι έχουν τρελαθεί διότι δεν μπορούν με τίποτα να καταλάβουν τι συμβαίνει σε μια χώρα, όχι τριτοκοσμική αλλά της ΕΕ.
Το κλίμα αυτό θα ενισχυθεί, ιδίως αν δεν κάνει κάτι προσωπικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Διότι ανεξάρτητα από την άποψη που μπορεί να έχει ο καθένας και η καθεμία για τον κ. Τσίπρα, ούτε Κωνσταντοπούλου ούτε Καμμένος είναι. Αντιθέτως. Για αυτό και είναι αδιανόητο να σέρνεται πίσω από τις «δύο κεφαλές του τέρατος». Δεν αντιλαμβάνεται ότι αν δεν κάνει κάτι δραστικό το κύμα αυτό θα τον συμπαρασύρει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

http://www.metarithmisi.gr/imgAds/epikentro_1.gif

Αναγνώστες