Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Η Κεντροδεξιά ...μόνη στο σπίτι !


Σχόλιο του politis in action
Από την κυβέρνηση Σαμαρά με κριτική υποστήριξη ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ περάσαμε σε κυβέρνηση της Κεντροδεξιάς.Είναι μια ουσιώδης διαφορά γιατί επαναφέρει τον καθένα στα κιλά του.
Τώρα όλοι μπορούν να λένε το μακρύ τους και το κοντό τους.Εγώ ,για παράδειγμα , υποστήριζα την πλήρη πολιτική συμμετοχή στη κυβέρνηση.Θεωρούσα ότι η ΔΗΜΑΡ μπορούσε να διεκδικήσει πολιτικά περισσότερα από ότι της αντιστοιχούσαν στην πραγματική εκλογική της δύναμη.Έδινε στην κυβέρνηση μια απαραίτητη εκείνη τη στιγμή , ηθική διάσταση από ένα άφθαρτο πολιτικά κόμμα.Η πλήρης συμμετοχή θα διασφάλιζε αρτιότερα την επιρροή στις κινήσεις της κυβέρνησης και θα δέσμευε ισχυρότερα τους συμμάχους.Ας είναι !
Η επιλογή του Βενιζέλου μπορεί να ανακούφισε πολλούς - και εμένα - γιατί αποφύγαμε τις εκλογές και μια μακριά περίοδο οικονομικής αβεβαιότητας.Κάποιος άλλος έβγαλε το φίδι από την τρύπα.
Όμως, κάθε πράξη έχει πολλές παρενέργειες.Ενώ εσύ κοιτάς από τη μια πλευρά άλλοι κοιτάνε στη λιγότερο φωτεινή πλευρά του φεγγαριού.Κοιτάζοντας, λοιπόν, και εγώ προς τα εκεί κάνω μια πρόβλεψη και μια ευχή.
Τα δύο κόμματα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, φέρουν την κύρια ευθύνη για την χρεωκοπία της χώρας.Τα γεγονότα τα έφεραν έτσι ώστε να προσπαθούν να λύσουν μόνοι τους το πρόβλημα.Προς ποια κατεύθυνση όμως ;

Αν λιγότερο δημόσιο σημαίνει μόνο λιγότεροι υπάλληλοι, και μάλιστα με οριζόντιες απολύσεις τότε αυτό είναι μεταρρύθμιση αλλά δεν είναι προοδευτική μεταρρύθμιση.
Αν επανεξέταση των εργασιακών σχέσεων για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας είναι μόνο το μικρότερο μεροκάματο , αυτό είναι μεταρρύθμιση αλλά όχι προοδευτική μεταρρύθμιση.
Αν, αν, αν...
Η πρόβλεψη , λοιπόν, είναι ότι η παρούσα κυβέρνηση θα κάνει μόνο τα πρώτα.Αλλά αυτό, πέρα από τη συζήτηση αν με τη συμμετοχή σου μπορούσες να την επηρεάσεις προς άλλες κατευθύνσεις, είναι κεντροδεξιά πολιτική !
Και η Κεντροαριστερά ;
Εδώ είναι η ευχή.Που δίνει απάντηση στα ερωτήματα για το τι κάνουμε τώρα !
Ανάμεσα στη Κεντροδεξιά και την Λαϊκίστικη Αριστερά ανοίγει ο χώρος.Αυτό θα φανεί εντονότερα από το φθινόπωρο όταν το ΠΑΣΟΚ θα ταυτίζεται ολοένα με πολιτικές που απωθούν τους προοδευτικούς πολίτες και ο ΣΥΡΙΖΑ θα αρκείται στον παραληρηματικό λόγο του λαϊκισμού.
Έχουμε τα κότσια να δουλέψουμε παράγοντας συγκεκριμένες θέσεις στα πιο καυτά ζητήματα που απασχολούν τη χώρα ; Γιατί το γενικό πολιτικό στίγμα το έχουμε,  τους ανθρώπους τους έχουμε.Τους εγωισμούς μπορούμε να τους ξεπεράσουμε.Τουλάχιστον , αυτοί που θέλουν.
Αν τα καταφέρουμε, τότε μπορούμε να εκπροσωπήσουμε τους πολίτες που θα απορρίπτουν τις κυβερνητικές πολιτικές αλλά και την αντιπρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.
Το αν θα έπρεπε να είμαστε στην κυβέρνηση, το απάντησε η ζωή.ΔΕΝ είμαστε ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

http://www.metarithmisi.gr/imgAds/epikentro_1.gif

Αναγνώστες