Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Το μεγάλο μας τσίρκο και ποιός ωφελείται


Του Νίκου Μπίστη, Μεταρρύθμιση, 6.4.13
Ούτε η εμφανής, όταν μιλάει και όταν τα σπάει, διαταραχή του κ. Ηλία Κασσιδιάρη, ούτε ο προστάτης του κ. Χρήστου Παππά, ούτε τα όποια προβλήματα αποτυπώνονται στην ρομποτική συμπεριφορά της κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου, πρέπει να μας παρασύρουν και να χάσουμε το πολιτικό ερώτημα. Cui bono. Ποιος ωφελείται από αυτό το τσίρκο; Φοβάμαι ότι όσοι βγάζουν ανακοινώσεις μόνο κατά της Χρυσής Αυγής και του Κασσιδιάρη, ενώ την ίδια στιγμή αρνούνται να δουν την συνολική εικόνα, εθελοτυφλούν. Το πρόβλημα αφορά κυρίως τον ΣΥΡΙΖΑ και ας αφήσουν την κλάψα ότι τους ταυτίζουμε. Η Χρυσή Αυγή κάνει τη δουλειά της. Και δουλειά ενός ναζιστικού κόμματος είναι να απαξιώσει το Κοινοβούλιο και τους δημοκρατικούς θεσμούς. Απευθύνεται σε ένα συγκεκριμένο κοινό που αποτελείται από φασίστες, διαταραγμένους, ψεκασμένους και αγανακτισμένους με τα πάντα, εκτός από τον αθώο εαυτό τους. Όπως έδειξαν και τα χαστούκια στην Κανέλλη και τα νερά στη Δούρου, αυτό το κοινό διψάει για τέτοιες συμπεριφορές και γι’ αυτόν τον λόγο έπονται χειρότερα μέχρι να αποφασίσει η Δημοκρατία μας να τους κόψει το χέρι. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως, πού ανήκει στο δημοκρατικό τόξο; Γιατί συμμετέχει στην παράσταση του μεγάλου μας τσίρκου, με τα δικά του άγρια θηρία;
Γιατί την χτεσινή συνεδρίαση της προανακριτικής Επιτροπής την διέλυσαν από κοινού, ο Κασσιδιάρης και η Κωνσταντοπούλου. Αυτό που τους ένωσε ήταν σε πρώτο επίπεδο το μίσος τους κατά του Βενιζέλου. Σε δεύτερο επίπεδο, ήταν το ψάρεμα στα θολά νερά του κοινού που μόλις σας περιέγραψα. Θολά για τον ΣΥΡΙΖΑ, πολύ καθαρά για την ΧΑ. Γιατί θέλουν πάση θυσία να κρατήσουν επαφή με αυτό το "αντισυστημικό" κοινό, το κοινό Πέπε Γκίλο και Μαρί Λεπέν αλά ελληνικά. Γι’ αυτό χρησιμοποιούν ως γέφυρα την συνεργασία με τους Ασυνάρτητους Έλληνες.


Γιατί το κοινό που χειροκροτεί τα χαστούκια του Κασσιδιάρη, χειροκροτεί και την συμπεριφορά της Κωνσταντοπούλου. Γι’ αυτό, ενώ είμαι βέβαιος, σοβαροί άνθρωποι στον ΣΥΡΙΖΑ είναι εξ ίσου με μας αγανακτισμένοι με τα ανεκδιήγητα καμώματα της κ. Κωνσταντοπούλου, την ίδια στιγμή, επίσημα, όχι μόνο την καλύπτουν, αλλά της δίνουν και εύσημα. Το πρόβλημα, εκτός από την απώλεια κάθε αξιοπιστίας και αξιοπρέπειας, είναι ότι όσο η κατάσταση σταθεροποιείται, τόσο τα «ψάρια» φεύγουν από το καλάμι του ΣΥΡΙΖΑ. Η ζημιά όμως στη Δημοκρατία δεν φεύγει και αυτή η συμπεριφορά τους θα τους ακολουθεί και θα τους καταδιώκει.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

http://www.metarithmisi.gr/imgAds/epikentro_1.gif

Αναγνώστες