Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Όποιος στου Τράγκα περπατεί…


Του Νίκου Μπίστη, www.protagon.gr, 9.4.13
…είναι γνωστό ότι λάσπες και σκατά πατεί. Γνωστό για όλους; Δεν νομίζω. Γιατί ορισμένοι δεν θέλουν να μάθουν παρά τις προειδοποιήσεις. Για θυμηθείτε. Στις 17 Ιανουαρίου έγραψα ένα άρθρο στο Protagon με θέμα τον Μανώλη Γλέζο και με τίτλο  «Προστατέψτε τους ήρωες». Το κείμενο τελείωνε ως εξής: "Κάθε άνθρωπος, βέβαια, είναι μια ξεχωριστή περίπτωση, όμως η μοίρα είναι κοινή. Και όσο ο χρόνος αδυσώπητα περνάει και η «μηχανή» αναπόφευκτα παρουσιάζει προβλήματα, προβάλλουν οι αδυναμίες του. Γαντζώνεται στο χτες, βλέπει το παρόν μέσα από τους παραμορφωτικούς φακούς του παρελθόντος δεν συμφιλιώνεται εύκολα με την ιδέα ότι ο κόσμος θα προχωρήσει και χωρίς αυτόν. Θέλει με κάθε τρόπο όχι μόνο να συμμετέχει στο ταξίδι αλλά να καθορίζει και την πορεία του μέχρι τέλους. Και τότε εύκολα πέφτει θύμα κολακείας και επιτηδείων που εργάζονται δι ίδιον όφελος. Και εκεί χρειάζονται οι πραγματικοί φίλοι. Αυτοί που θα του πουν «φτάνει, μέχρι εδώ» και δεν θα επιτρέψουν στον μύθο να ανακατευτεί με τα βαλτόνερα μιας καθημερινότητας που πλέον τον υπερβαίνει." Οι  υπεραριστεροί «φίλοι» του Μανώλη διαμαρτυρήθηκαν ότι δεν σέβομαι τον αγωνιστή που κατέβασε τη σημαία και τα γνωστά. Και -λόγω του μεγάλου, προφανώς, σεβασμού που τρέφουν προς αυτόν- συνέχισαν να τον περιφέρουν ως ιερό κειμήλιο σε όλα τα χαρακώματα του αντιμνημονιακού μετώπου.
Και από μετερίζι σε μετερίζι έφτασε στο οχυρό Ρούπελ–Τράγκας για να δώσουν από κοινού τον αντιγερμανικό αγώνα κατά του τέταρτου Ράιχ. Και μέσα στις λάσπες ο διορατικός Μανώλης κατόρθωσε να διακρίνει το ακέραιο ήθος του δημοσιογράφου. Και ο τελευταίος για να τον επιβεβαιώσει κάλεσε τους 5 Χρυσαυγίτες, ανάμεσά τους και αυτόν που αποκάλεσε τον Γλέζο εσχατόγερο. Γιατί τα καλόπαιδα αυτά δεν έχουν κάτι με τους Γερμανούς, τα έχουν με τον ανθρώπινο πολιτισμό, με κάθε φυλή πλην της Αρίας και μισούν όλους τους υπόλοιπους. Χειροδικούν, τα σπάνε, κατουράνε, ήταν λοιπόν απολύτως φυσιολογικό να αισθάνονται άνετα μέσα στο Τραγκολασπόλουτρο. Ο Γλέζος τι δουλειά είχε εκεί; Αυτές όμως είναι οι ακραίες συνέπειες του αντιμνημονιακού μετώπου. Και ο Τράγκας δεν κάνει εξαιρέσεις. Από τη ΧΑ, στους Ασυνάρτητους Έλληνες και τον μέγα σιωπηλό της Ραφήνας που ο Ιμπεριαλισμός, η μασονία και ο διεθνής σιωνισμός βάλθηκαν να δολοφονήσουν αλλά απέτυχαν.

Επειδή οι «φίλοι» του Μανώλη αποκλείεται να τον προστατεύσουν, θα το αναλάβουμε εμείς που σεβόμαστε και τιμάμε την καλή ιστορία (γιατί υπάρχει και η άλλη) της Αριστεράς, που είναι καλή ιστορία (γιατί υπάρχει και η άλλη) του τόπου. Λοιπόν, Μανώλη, φτάνει. Ό,τι και να κάνεις, η σελίδα στην Ιστορία δικαιωματικά σου ανήκει. Αλλά, σε παρακαλούμε... φτάνει.

Υ.Γ.: 18:30 και μέχρι στιγμής μόνο το ΠΑΣΟΚ έχει βγάλει έγκαιρα ανακοίνωση για τη χτεσινοβραδινή φασιστική παράσταση στον ΣΚΑΪ. Είμαι βέβαιος ότι θα βγάλει και η ΔΗΜΑΡ, ελπίζω να το κάνουν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ. Όμως, μια κοινή ανακοίνωση θα είχε άλλο βάρος και πιθανώς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Αλλά ο αντιφασιστικός οίστρος φαίνεται ότι δεν φτάνει μέχρι εκεί. Ας συνεχίσουμε έτσι, μακάριοι και στον κόσμο μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

http://www.metarithmisi.gr/imgAds/epikentro_1.gif

Αναγνώστες