Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Τι γίνεται κύριε Δένδια;


Του Nίκου Μπίστη, www.protagon.gr, 4.7.12
Αντιγράφω από τα χτεσινά ΝΕΑ και το ρεπορτάζ του Γιάννη Παπαδόπουλου: Η μηχανοκίνητη φάλαγγα σταμάτησε μπροστά από τα τέσσερα μαγαζιά στην Πλατεία Αγίου Νικολάου στην Νίκαια. Περίπου 40 νεαροί με μαύρες μπλούζες και ελληνικές σημαίες ξεπέζεψαν και κοίταξαν προς τις βιτρίνες. «Κλείστε τα» φώναξαν στα αφεντικά των καταστημάτων, μετανάστες από το Πακιστάν. «Έχετε μία εβδομάδα», προειδοποίησαν. Χθες η διορία είχε λήξει. Το περιστατικό συνέβη το Σάββατο 23 Ιουνίου, λίγο μετά το μεσημέρι… Η Χρυσή Αυγή γράφει στην ιστοσελίδα της ότι στις 23 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε μηχανοκίνητη ενημερωτική δράση σε Νίκαια, Κορυδαλλό και Ρέντη… δίνοντας το μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η Χρυσή Αυγή στέκεται στο πλευρό των Ελλήνων». Το γεγονός το οποίο επιβεβαίωσαν στο ρεπορτάζ οι καταστηματάρχες – Έλληνες και αλλοδαποί – δεν αμφισβητείται. Αντιθέτως εμμέσως πλην σαφώς η Χρυσή Αυγή το επιβεβαιώνει κομπάζοντας για την «μηχανοκίνητη φάλαγγα» και τους παληκαρισμούς της.
Εξ άλλου μαυροντυμένοι με ελληνικές σημαίες (ο κοσμοπολίτης Πήτερ Ουστίνωφ όταν τον ζάλιζαν με την σημαία έλεγε: όταν ακούω να πολυμιλάνε για την σημαία πρώτα ρωτάω να μάθω τι χέρια την κρατάνε) που απειλούν ξένους έχουν προφανή ταυτότητα. Το τι κάνει η Χρυσή Αυγή στο φως της ημέρας, στα τηλεοπτικά studio και κυρίως όταν πέφτει το σκοτάδι είναι γνωστό και αναμενόμενο. Και μην μας πούνε οι ψηφοφόροι της ότι δεν ήξεραν. Ήξεραν τόσο καλά όσο και οι ψηφοφόροι των Ναζί που δεν είχαν ακούσει ποτέ να λυντσάρουν ή να σέρνουν σε στρατόπεδα Εβραίους, κομμουνιστές, σοσιαλιστές, ομοφυλόφιλους, τσιγγάνους κλπ.

Το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς και όταν λέω εμείς εννοώ πρωτίστως την ελληνική δημοκρατία, την συντεταγμένη πολιτεία. Γιατί αν κύριε Δένδια δεν απαντήσει τώρα η πολιτεία τότε με μαθηματική ακρίβεια αύριο θα χυθεί αίμα. Γιατί το ρεπορτάζ σημείωνε ότι «κάποιες αφίσες ενημερώνουν για αντιφασιστικό συλλαλητήριο αριστερών οργανώσεων την ερχόμενη Πέμπτη». Δεν ξέρω ποιες ακριβώς είναι αυτές οι αριστερές οργανώσεις και δεν αποκλείεται κάποιες από αυτές να έχουν τις καλύτερες των προθέσεων. Και αν πρόκειται βέβαια να διαλέξω ανάμεσα στους φασίστες και αυτούς θα διαλέξω τους δεύτερους. Αλλά δεν θέλω να υποχρεωθώ να διαλέξω γιατί θυμάμαι ορισμένες δήθεν αριστερές οργανώσεις, που μπέρδεψαν την αριστερά με τον αντιεξουσιαστικό χώρο και το αναρχικό μπάχαλο. Αν λοιπόν συναντηθούν το φασιστικό μίσος με το αφειδώς προπαγανδιζόμενο ταξικό μίσος και όλα αυτά στην πλάτη των μεταναστών το τελικό αποτέλεσμα θα είναι αιματηρό. Χωρίς να μπορεί κανείς να αποκλείσει και φαινόμενα αυτοάμυνας από μετανάστες αν συνεχιστούν χωρίς αντίδραση από την πολιτεία οι δολοφονικές επιθέσεις και τα μαχαιρώματα από τους γνωστούς άγνωστους μελανοχίτωνες.

Τα ερωτήματα, λοιπόν κύριε Δένδια και δι’ υμών στην κυβέρνηση, την οποία και προφανώς στηρίζω για λόγους που δεν είναι του παρόντος, είναι αρκετά. Καταλαβαίνω ότι μόλις αναλάβατε – σπεύδω να σας πω ότι είσαστε από τους Νεοδημοκράτες που χωρίς να σας γνωρίζω ήθελα να δω στην κυβέρνηση – αλλά το θέμα επείγει και ούτως ή άλλως θα συνοδεύει την θητεία σας. Είναι εκρηκτικό και θα γίνει εκρηκτικότερο για αυτό δεν υπάρχει περιθώριο «μελέτης του προβλήματος». Η σιωπή, μέχρι στιγμής της πολιτείας εκλαμβάνεται από τους φασίστες αλλά και από ακροδεξιούς θύλακες μέσα στο κράτος ως ενθάρρυνση. Περιμένουμε λοιπόν άμεση αντίδραση. Σας θυμίζω ότι είσαστε Υπουργός Προστασίας του Πολίτη που βρίσκεται στην ελληνική επικράτεια, όπου ο νόμος πρέπει να ισχύει έναντι παντός. Και όπως ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται απέναντι σε συμμορίες ημεδαπών και αλλοδαπών για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας έτσι πρέπει να προστατεύει και τον Πακιστανό που έχει μαγαζί στην Πλατεία Αγίου Νικολάου στην Νίκαια. Περιμένω την άμεση αντίδραση σας.

ΥΓ. Αποστολή εξετελέσθη. Επιστρέφω στο Protagon.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

http://www.metarithmisi.gr/imgAds/epikentro_1.gif

Αναγνώστες